Ahoje. Moja zubarka ma poslala k druhemu zubarovi na cistenie kanalikov zuba 6 hore. Prisla som tam a oznamil mi ze ma to u neho vyjde 150 e plus sa tsm bude musiet dorobit korunka co mi bude uz moja zubarka robit a vyjde ma dalsich 150 e. Cize za jeden zub 300 e....som zhrozena, clovek chce mat pekne zuby zachranit kazdy...ale pri tychto cenach..bohuzial to je jedna vyplata a na to nemam. Neviete o nejakom stomatologovi/ nemocnici kde to robia lacnejsie..? Popripade kolko to vyslo vas co ste to absolvovali..Dakujem
Cistenie kanalikov v zube
Z vlastnej skusenosti,odporucam pod mikroskop.Mala som uz par mrtvych zubov,a uz ich nemam museli byt vytrhnute.Nevedela som,ze sa da pod mikroskopom,neskoro uz bolo.Posledny krat v novembri ma tak strasne rozbolel zub,ktory bol 5 rokov mrtvy,vybrane vervy,a krasne zaplneny,aj blomba.Ale co ma natrapil,3 dni,a nakoniec trhanie na stomatologickej klinike.V noci som musela na pohotovost o 2 hodine,tak mi doktorka odmietla vytrhnut,ze sa jej rozsype,tak mi dala papier na KLINIKU.Az po vytrhnuti,prisla ulava.A o vsetky mrtve zuby som uz prisla,tak mam s tym bohate skusenosti.
Nehľadaj zubára, ktorý ti vyčistí kanáliky "lacnejšie", ale takého, ktorý ti mŕtvy zub ošetrí riadne POD MIKROSKOPOM. Áno, bude to drahé, ale ak ti to budú robiť bez mikroskopu, tak to nedopadne dobre. Hovorím to z vlastnej skúsenosti. Tiež som chcela mať kanáliky na hornej 6ke vyčistené "lacnejšie", išla som k zubárke, ktorá ošetruje mŕtve zuby bez mikroskopu, a stálo to 150 eur. V jednom kanáliku mi však zostal zalomený nástroj a koreňovú výplň mi pretlačila až do kosti. Musela som ísť na reendodonciu (k odborníkovi, ktorý pracuje s mikroskopom), čo ma vyšlo na 400 eur a ešte budem musieť ísť aj na resekciu, pretože nad zubom mám stále hnisavý vačok a ten kúsok zalomeného nástroja sa dá vybrať len resekciou. Takže ten zub ma nakoniec bude stáť oveľa viac, ako keby som si ho hneď bola dala spraviť pod mikroskopom. Len na porovnanie, dva mŕtve zuby mi robili pod mikroskopom a s tými nemám žiadne problémy. Preto ti radím, choď len k zubárovi, ktorý používa mikroskop (aj keď je to drahé), lebo inak riskuješ vážne problémy.