Dobrý deň, za posledné 3 dni som spozoroval ťažko špecifikovateľnú bolesť pod pravým rebrom. Je to ako keby nejaký tlak ktorý netrvá dlho ale vždy niekoľko krát do dňa to zacítim. V podstate to začali po trojdňovej práci kedy som celé dni dvíhal ťažké fúriky. Viete mi poradiť čo to môže byť prípadne čo s tým?
Neurčitá bolesť pod pravým rebrom
cele zdravotnictvo je na smiech, rozum sa mi pozastavuje
Ďakujem za rady no bol som u doktorov samozrejme žiadna pomoc ani ochota od nich vôbec nič nezistili povedali že mám počkať na gastroeterologicke vyšetrenie a bolesti zvládnuť...kvalita našich lekárov.
Matway, vidím, že si "malý a milý". Môžeš byť však aj "veľký a milý". Píšem tak každému, aby sa v záplave tých písmen nestratil... Začala som písať pre Tebou a skončila za Tebou!
Michal, môže to byť žlčník, chrbtica - spazmus svalstva, stuhnutosť, ale aj oboje, tak ako píše Matway. Ja Ti poradím toto - diétu, pitie čajov na trávenie, oddychuj Ty a nechaj oddychovať aj fúrik, žiadnu ružovú, modrú a ani inú tabletku. Na chrbát odporúčam suché teplo, masáž, masážne lôžko, zapper - aj na žlčník, infrasaunu, aplikáciu krémov na uvoľnovanie svalstva, termobielizeň, či iné oblečenie, kt. Ti bude ohrievať chrbát, spánok na tvrdom lôžku... Pomôcť Ti dokážu aj jemné techniky, akupunktúra, akupresúra, aj jednoduchý cvik - postavíš sa tvárou k dverám, rukami zavesíš na horný okraj a so skrčenými nohami necháš telo voľne visieť... Nežuj žuvačky, nepi ani jemné perlivé vody, vyhni sa alkoholu, zemiakovému šalátu, klobáskam, vajciam, zákuskom... Uvar si čaj z týchto celých korenín : 1PL feniklu, 1ČL rasce, 1/2Čl anízu, 0,5l vody, 10 min. zakryté nechaj lúhovať. Čaj popíjaj vlažný a na ďalšu dávku použi už 1l vody. Ostatné nechávam na Matwaya.
Michal, ak ste sa rozhodol urobiť si pečeňovu kúru, musíte absolvovať najprv protiparazitnú a ľadvinovú kúru, ako som spomínal.
Epsomská soľ: 50 g /4 PL/
Pan. olivový olej: 1,5 dcl / pol hrnčeka/
1 Grep ružový alebo 4 citróny: šťava
Nejakú tabletku na spanie, ak je problém so zaspávaním, bola by to inak neprijemne prebdená noc. Do prázdnej 1,5 l umulej fľaše si pred spánkom nalejte horúcu vodu.
Postup: Deň pred tým nejesť žiadne ťažké jedlá, iba zemiaky a zeleninu, piť jablčnú šťavu alebo jablčný kompot, žiadne maslo ani mlieko.
14:00- Už nič nejesť, piť iba čistú vodu. Rozmiešať soľ v 0,8 l vody /4 x po 2 dcl/
18:00- Vypiť prvý pohar /2 dcl/
20:00- Vypiť druhý pohar
21:45- Zmiešať olej+ šťavu s grepu alebu citrónov, ísť na toaletu, na veľkú.
22:00- Vypiť po stojačky pri posteli olej+ šťavu, hneď si potom ľahnite na chrbát, fľašu s teplou vodou si priložte k pečeni a cca 20 min. buďte v absolutnom kľude. Dobrú noc.
7:00- Vypiť tretí pohar
9:00- Vypiť štvrty pohar
11:00- Môžte začať jesť normálne, najprv jablčnou šťavpu, jablkom, a po pol hodine na to už aj niečo tuhšie, ale ľahké, ja preferujem, ako pred kúrou, zemiaky a jabl. kompót.
Na toaletu som utekal aj s vysačkou ,,obsadené"...
Kamienky sú ľahšie, ako stolica, takže budú plávať, no a ja som mal najväčší asi ako veľká fazuľa, ostatné boli menšie, ale mnoho, rátať sa mi ich nechcelo.
Za ten postup by som bol velmi rád ďakujem. Čo sa týka vody tú pijem už týždeň len čisto vodu.
Pečeňova kúra sa robí za určitý podmienok. Potrebujete k tomu epsomskú soľ, panenský olivový olej, grep alebo citróny a tri voľné dni pre seba. Celý postup je špecifický časovým vymedzením, ktoré treba dodržať. Môžte si o tom prečítať na nete, alebo vám postup napíšem, ak chcete. Aby bola kúra účinná a vyšlo čo najviac kamienkov, je potrebné zmeniť stravovanie, zlikvidovať možné parazity, mať dostatočný príjem tekutín. Tekutinou sa rozumie voda, bylinné čaje, zel. vývar, ovoc. šťavy. Ľadviny musia pracovať na 100%, preto toľko píšem okolo tekutín. Bublinkové vody alebo kávu za tekutinu nepovažujte! Nie dávam aj porcovaným čajom, len sypané z čajovní.