Dobry den, mam škalovy dotaznik a mam dve tezy, z ktorych som odvodil otazky do dotazniku ( 7 a 7 otazok) . ako možem odpovedať, či sa mi tieto tezy potvrdili???
Ako vyhodnotiť škaly?
Roman, aby som Ti dokázala jednoznačne a zároveň správne odpovedať na Tvoju otázku, musela by som vidieť tú prácu. Dievčatá Ti dali tiež info, tak sa skús nejako v tom zorientovať. Prípadne sa opýtaj nejakého spolužiaka...
Neviem presne, čo myslíš. Ale vyhodnotenie sa môže robiť pomocou koeficientu, percentuálne, meridiánom.
A keďže netuším, akého odvetvia a problematiky sa tvoj dotazník týka, skús nazrieť aspoň do knihy Výskum trhu od Richterovej, tam nájdeš aj vyhodnotenie dotazníka.
K škálovacím otázkam máš predsa priradené hodnoty odpovedí od najslabšej po najsilnejšiu. Netuším, aké si dal možnosti odpovedí, čo ti vyšlo, a na základe toho, čo si tu povedal, ti nik neporadí. Ukáž získané hodnoty vedúcemu/vedúcej tvojej záverečnej práce a ak ťa nevyhodí s tým, že si mal dávať pozor v predmete, kde ste to brali, tak ti iste poradí.
a ked mam vela otazok ako potvrdim hypotezy? mozem hypotezu aj na zaklade jednej dvoch otazok z dotaznika vyhodnotit? dakujem pekne
Nevedela som tému nájsť, preto Ti odpovedám až teraz. Nedal si a ani nemohol dať potrebné informácie, z kt. by som Ti dokázala jednoznačne poradiť. Tak Ti môžem odporučiť len toľko, aby si si na nete vyhľadal podobné škály ako máš Ty, pozrel sa ako boli ony vyhodnotené a zariadil sa podľa toho. Škály môžeš spriemerovať, % vyhodnotiť...
no mam 7 otazok ktore su skalovacie.. vsetky poukazuju na jednu skutocnost, ktora je vo vyskumnej otazke.. mam to spriemerovať alebo ako urobit?
Daj viac info...