Je vydatá za môjho syna niekoľko rokov, žili spolu už predtým nejaký čas. Problém je v tom že jej sa asi nechce robiť nič. Majú už dieťa ktoré už chodí na základnú školu. Odkedy za vydala nehľadá si prácu nikde. Ona sa ani neznaší nejakú si nájsť. Keď sa vydala otehotnela okej, brala som to tak že čaká dieťa, mala nejaké aj problémy zdravotné a musela si aj poležať pred pôrodom v nemocnici tak som ju chápala nech sa sústredí na materstvo. Potom porodila, bola s ňou doma do troch rokov a tak šla mala do školky. Tvárlia sa že si prácu hľadá ale nič. Teraz chodí do školy a ona stále nikde nepracuje. Ešte si kúpili psa a tak ho chodí venčiť von namiesto toho aby zháňala pre seba robotu. Nič. Len po vonku s malou chodí a psom. Bývajú u nás lebo syn im aj byt našiel ale ona sa akosi nedokáže osamostatniť. Tak zostali u nás. Syn chodí pracovať mimo mesto a je máločo doma. Jemu to aj vyhovuje lebo mu navarím ja, ona varí máločo, skoro nič.
Ešte keď bola slobodná otvorila si s nejakou kamarátkou butik ale nešiel im tovar na odbyt, mali málo zákazníčok tak im to skrachovalo. Ani rok čo ho mala. Odvtedy nerobí nikde.
Spoliehala som sa nato že keď dcéra pôjde do školy že konečne nakopne ju to ale stále nič. Pritom je v strednom veku takže nieje nejaká 20tníčka lenivá ale dospelá žena.
Takú lenívú nevestu som mať nechcela. Viem pochopiť že je ťažké dnes nájsť si prácu ale ona mala možnosti, aj môj syn jej chcel vybaviť niečo ale ona nie, stále vymýšľa prečo tam a tam nerobiť. Aj ja som jej jednu chcela vybaviť ale zase odmietla. Máme známosti a ona len vyberá. Druhí by chceli robiť a nemajú to šťastie a táto? Syn sa chcel aj odsťahovať do iného mesta kde by mali byt svoj aj lepšiu prácu a tak musí za prácou dochádzať on lebo jej sa sťahovať nechce. Skôr mám pocit že by na všetko bola sama. Na psa, dcéru, byt aj pracovať by už musela. Tak trčí u nás kde je problém s prácou a aj keď má možnosť pracovať nejde. Čo by iní zato dali keby im mal kto prácu vybaviť a táto nie.
Čo navrhujete? Ako konať?
Nevesta nechce pracovať!
Ja na vašom mieste by som si premyslela taktiku ako ju prinútiť zapájať sa do domácich prác...niečo ako sama na všetko nestačím, je toho na mňa veľa....keďže býva s vami, skúste si s ňou aj synom pohovoriť, ale žiadne výčitky, len návrh že na všetko nestačíte a bolo by dobré keby ste sa pri domácich prácach striedali, prípadne keďže býva s vami , by niektoré práce robila ona....buď si práce rozdelte alebo sa dohodnite že sa pri varení budete striedať - so všetkým čo k tomu patrí(nákup potravín, umývanie riadu).....ak s tým nebude súhlasiť, nech varí pre seba a dcéru, vy si navarte len pre seba....to že nepracuje je v podstate jej vec a vec vášho syna(o toho im nemiete hovoriť), ale vy nie ste povinná na ňu doplácať ani všetko robiť....je jej u vás dobre, pravidlá bolo treba nastaviť hned ako k vám prišla.....treba si pohovoriť aj o tom, že finančne nestíhate,keďže varíte pre všetkých, obnáša to nákupy, varenie, upratovanie.....treba si to premyslieť, dohodnúť pravidlá ktoré budú vyhovovať obom stranám....a ak sa neveste nebude páčiť, nech sa osamostatní.
Syn jej nič nepovie, aj keď som mu už s manželom niečo naznačovala. Ona je taký typ ženy ktorá sa rada podlizuje každému. Stačí že sa usmeje, milo ho zdrobnelinkou mena osloví a už ten človek stratí guráž niečo jej povedať. Nesadla mi od začiatku, zdala sa byť síce fajn keď nám ju syn predstavil ale časom som zistila že je falošná. Má masku na tvári. Usmieva sa na človeka ale za chrbtom ohovorí. Snaží sa byť zhovorčivá s každým, ku každému milá ale všetko je to len hra z jej strany. S mojím synom tiež manipuluje. Tie jej sladučké rečičky a on skáče ako ona píska. Napr. uvediem
Peťuľkoooó nemohol by si ísť nakúpiť bolíííí ma strašne hlava dnes,
Peťuľkoooó ty si taký šibal, ja som vedela že mi niečo kúúúúpiš
Peťo sa nevolá môj syn, jeho pravé meno tu nebudem uvádzať.
Ale hovorím, keď už počujem ten jej tón v hlase mám dosť.
Neviem čo zlé autorka napísala úplne ju chápem nevesta je typická lenivá mladá žena čo si myslí, že peniaze rastú na stromoch ja by som jej riadne vynadal či skúsil dohovoriť synovi ale môže prísť konflikt a syn sa postaví na jej stranu no.
Gima, ona sa veľmi o domácnosť ani nestará, toho psa si kúpila podľa mňa aby sa nenudila doma kým je dcéra v škole. Mala psa keď bola slobodná tak ho potrebuje aj teraz. Čo sa týka nákupov keď ideme my nakupovať autom robiť bežný veľký nákup na niekoľko dní ani sa nepridá.
Mesačný princ ale ona býva s nami. My ju živíme, ja s manželom a môj syn.
Gima vnučka už chodí do školy takže ona už nieje na materskej dovolenke.
Asi len to, že by som ťa za svokru nechcel! Nerozumiem ľuďom, ktorí sa montujú do životov druhých...
Tu máš niečo podobné, tak si prečítaj www.zdravie.sk
Byť matkou je tiež povolanie, aj starostlivosť o domácnosť a psa. Možno, ked deti budú staršie, tak si niečo nájde.