čo to presne je

orchid

Nie som odborník, ale mám, žiaľ, nejaké skúsenosti: Ako napísala nicollete, anorexia a bulímia (čiže najčastejšie poruchy príjmu potravy - PPP) sú choroby, ktoré hlavne začínajú v hlave. Sú to ochorenia spadajúce pod psychiatriu, avšak svojimi následkami (nedostatočná výživa, zvracanie, vyčerpanie z nadmerného cvičenia, psychické vypätie...) ovplyvňujú fyziológiu celého tela. Čiže pri PPP sú hlavnými príčinami neprijímania dostatočnej potravy napr. strach z priberania, nenávisť k svojmu telu, strach a zveličovanie niektorých nutričných hodnôt na potravinách, posadnutosť štíhlosťou a chudnutím, ... Ak je stav skôr taký, že človeku je z jedla nepríjemne, tak to pravdepodobne nebude PPP. Ľudia niekedy nemávajú chuť na jedlo napr. aj keď sú vystresovaní alebo môže ísť o nejakú intoleranciu... Každopádne, vždy je najlepšie povedať o svojom probléme a všetkých príznakoch aj lekárovi.

nicollette12

Trapenie58 - nie, bulimia to nie je a uz len z toho dovodu, ze pri bulimii to mas v hlave ako keby zakodovane ze ked nieco zjes, tak ides to vyvratit nie preto ze ti je zle z toho jedla, ale preto lebo to mas v hlave ze teraz ked si nieco zjedla tak nechces pribrat a robis vsetko preto aby si sa kalorii alebo aj samotneho jedla co si zjedla nejak zbavila..... ty mas pravdepodobne nieco zo zaludkom, takze chod k lekarovi ak ti bude casto nevolno z jedla alebo budes vracat... skus ked tak teraz jest nieco lahsie napr. salaty, popripade nejaky detox si daj a uvidis ci bude lepsie...

Trapenie58

Mám taký problém že neviem čo to je ale opíšem môj problém. Normálne jem, možno až trocha navyše a mi je často na grc. Je to bulinua alebo niečo iné?

Lubka120

Pri Anorexii odmietas jest a pri bulimii to co zjes bud vygrcias/ das si prehanadlo alebo sa snazis vela cvicit aby si zjedene kalorie spalila.