Potravinové alergie

Kýčera

Je dobré, ak už existujú takéto škôlky, lenže... Lenže je veľký rozdiel medzi celiakiou, alergiami a laktózovou intoleranciou. Tú si treba dávať pozor aj na lieky, doplnky stravy, každú jednu potravinu kontrolovať, zakaždým upozorniť lekára na LI,... Odporúčam vám naštudovať si podrobne problematiku, prísne dodržiavať opatrenia, detoxikáciu,... Ak budete poctivo dodržiavať odporúčania, môže sa dieťa niektorých "alergií a intolerancií" zbaviť. Tak nech sa to vašim deťom podarí!

wilma

Ďakujem, to by bolo skvelé, pozerám, že tú škôlku mám po ceste do práce. A držím palce aj vám s celiakou!

wilma

Ďakujem, to by bolo skvelé, pozerám, že tú škôlku mám po ceste do práce. A držím palce aj vám s celiakou!

mamina1989

Ahoj, pozri sem detskekralovstvo.sk ...dcéra má celiakiu a stravu nám v pohode prispôsobili, žiadny dózy netreba nosiť, určite sa tam u nich informuj, mohla by to byť pre teba dobrá voľba

Kýčera

Treba dať veľa info. Aké je staré dieťa, kto zistil intolerancie, o aké intolerancie sa jedná, je dieťa alergik,...

wilma

Samozrejme, máme to potvrdené aj lekárom. No alergická je hlavne na to čo som vypísala nižšie. Sladkosti jej ani veľmi nedávam, nemám rada matky čo za každú cenu strkajú dieťaťu hentakú čokoládku a ešte keksík, a neviem čo všetko. Ďakujem za radu, poradím sa ešte v škôlke, nejako to treba vyriešiť, nechám ju chvíľu doma, no dlhodobo to bohužiaľ možné nebude.

Kýčera

Na čo všetko je alergická? Sú to alergie potvrdené lekárom alebo zistené inde? Dieťa treba detoxikovať! A záležitosť vyriešiť tak, aby v škôlke nedostávalo žiadnu stravu, nepríjmalo žiadne sladkosti ani od detí. Musíš to riešiť so škôlkou, lekárom, odborom školstva,... aby si dosiahla takúto výnimku. Alebo ju zo škôlky vyberieš a necháš v domácom prostredí, kým sa jej stav zastabilizuje.

wilma

Intoleranciu má na laktózu, no alergie má na viac vecí - paradajky, zeler, orechy, sója a niektoré druhy ovocia. Príznaky bývajú veľmi nepríjemné - svrbenie, zhoršenie dýchania, no niekedy sú naopak miernejšie. S učiteľkami sa samozrejme porozprávam, pýtam sa len informatívne.