Pozdravujem pan RNG, precital som si asi vsetky vase prispevky ohladne ulceroznej a crohmovej kolitidy. Kedze som donedavna trpel na ulceroznu kol teraz podla poslednej kolonoskopie mam crohnovu kol ( mam zapal na 20cm hrubom creve v hornej casti, stolicu mam tak max dvakrat denne, bez krvacania, mierne formovana, pocas dna pocitujem iba krce a nafukovanie). Bola mi predpisana pentasa 4gr denne a probiotika metaflor. Chcel by som liecbu podporit aj alternativne pomocov vyz doplnkov, objednal som si aloe, triphalu, cvit, cytrus pektin, inulin a arabiangalaktan a dostal som odporucanie aj na zeleny jacmen, chlorelu a aj na bifungen ( čaga). P. Rng, prosim, mam vsetky tieto pripravky kombinovat alebo radsej sa zamerat na niektore z nich ak ano, tak na ktore a v akych davkach. Ak si najdete cas na odpoved budem vam velmi povdacny. Srdecne dakujem
Otazka na p RNG, crohnova kolitida
pozri si uzdravtesejidlem- www.uzdravtesejidlem.cz- mas tam vsetko od cloveka, ktory vyzdravel z crohna, pomocou SCD diety- kompletne zmenil svoje stravovanie a zivot. Zadarmo sa tam dostanes k velmi vela informaciam, je tam aj zoznam povolenych potravin, aj recepty, mozes ho kontaktovat, a celkovo na nete je strasne vela informacii okolo SCD.
len sa spýtam nečítal si niečo o kurkume a jej protizapalovim učinkom? mna len napadlo či by to nešlo riešit aj tim.. vraj je to velmi protizapalove