Zamilovany do kamaratky

Príspevok v téme: Zamilovany do kamaratky
zmateny

Najprv sme spolu pracovali, asi 3 mozno 4 mesiace a potom sa nase cesty rozisli na par rokov. Nieco pred vyse rokom sme na seba znovu narazili a zacali sme sa castejsie stretavat, ale len kamaratsky. Ukoncila vazny vztah s priatelom a bolo to pre nu tazke, snazil som sa jej byt v tom case oporou, pripadne som je pomohol, ked potrebovala nieco prestahovat, atd.

Uz vtedy som si uvedomil, ze mi nie je lahostajna a obcas som premyslal, ze ci by nemohlo byt medzi nami aj nieco viac. Vzdy som to ale spracoval tak, ze chcem iba kamaratsvo a nebol by to dobry napad pustat sa do vztahu lebo by sme si nerozumeli a z mojej strany je to len akesi hladanie vychodiska z dlhsej samoty. A pustat sa do vztahu len preto, ze nechcem byt sam, mi neprislo idealne. Aspon takto som to vzdy vo vnutri vnimal a uzavrel. Ale ona sama v tom case niekolkokrat prisla s otazkou, ci uz priamo alebo nepriamo, ze ci k nej necitim nieco viac. Vzdy som jej povedal nie a tym to ustalo, potom sme sa uz k tomu viac nevracali. V priebehu toho roka mala viacero kratkych vztahov (ktore jej aspon z mojho pohladu mali pomoct prekonat predosly vazny vztah), kazdy ale skoncil neuspesne a po par dnoch, najviac 2 - 3 tyzdnoch sa rozisli. Je typ, ktory nevie vydrzat sam a preto stale skusala rozne zoznamky atd. ale nikdy to nevydrzalo a nebolo to nic zmysluplne.

Asi nieco pred mesiacom som znovu zacal uvazovat nad tym, ci by predsa len nemohlo byt medzi nami nieco viac a vtedy som si uvedomil, ze pre mna to uz prestava byt kamaratsvo a naozaj chcem viac. Bohuzial sa priblizne v tom case znovu zoznamila. Teraz to ale vyzera byt vaznejsie a trvacnejsie. Z jej rozpravania viem, ze je to pre nu ine a tak lahko to neskonci. Na jednej strane som stastny, ze ona je stastna, ale zacinam tazko zvladat tuto situaciu. Je pre mna celkom problem pocuvat ako je z neho nadsena, ake maju plany atd.

Neviem co mam spravit, ci jej to mam povedat alebo nie. Nechcem to pokazit, mozno ma to casom prejde a budeme moct fungovat normalne ako predtym. Ale viem, ze ma to este bude nejaky cas drzat a urcite bude moment, kedy mi ho bude chciet predstavit a fakt netuzim po tom, aby som ich spolu videl. Premyslam aj nad tym, ze jej to poviem a na nejaky cas sa s nou prestanem stretavat. Sam neviem co s tym. Urcite to uz niektori z vas zazili. Ako ste to vtedy riesili vy.

Ospravedlnujem sa za pravopisne chyby.

Filip TT

Ja ta chapem, u mna to bolo to iste. Ona mi naznacovala a ja som nereagoval. Potom sa to otocilo... a ten vztah jej uz vydrzal. Ale ako hovorim, mam manzelku, ktoru mam rad a na toto mi zostala len spomienka.

zmateny

Ono u nas je to taka mierne komicka situacia. Ja si totiz myslim, ze este tak 4 mesiace dozadu som mal u nej sancu. Teda aspon som si to myslel, ze sa mi to snazi naznacit a len caka na to kedy spravim konecne nejaky krok vpred. Aj ked je mozne, ze som si to len zle vysvetlil. Lenze ja som v tom case vobec nebol presvedceny o tom, ze chcem viac, takze som na to nereagoval a nechal som to tak. No a teraz je tu situacia opacna. Najhorsie je, ze teraz ten vztah novy co ma, vyzera byt taky, ze by z toho naozaj nieco mohlo byt a ja jej to nechcem kazit, nechcem do toho zasahovat. Navyse si myslim, ze by to vobec nicomu nepomohlo a skor by to vztah medzi nami zhorsilo.

lenusa00 ano, ja viem. len som to asi potreboval zo seba dostat von a chcel som si precitat nejake nazory a skusenosti ludi.

Filip TT

Hej povedal som jej to, lepsie povedane napisal som jej to. Ona vycitila, ze o nu mam zaujem a vyhybala sa situaciam, kde sme sa mohli ocitnut sami dvaja. Preto som jej napisal list. Ona mi odpisala...
Pritom na zacitku to bolo tak, ze sa takym situaciam tesila.

Filip TT

Inak dost casto tu radia ludom, ktori maju zaujem o niekoho, ze vsak sa ho spytaj a uvidis na com si. Ja si ale myslim, ze vo vela pripadoch ten opytovany v tom nemusi mat jasno a jeho pripdne "nie" nemusi byt definitivne, preto vypytovat sa este pred tym ako sa nieco zacalo nema velky vyznam.

zmateny

Dakujem za povzbudivu odpoved. A povedal si to tomu dievcatu alebo nie?

My sme totiz kamarati a nechcem to znicit. Ale vzhladom na situaciu to neznasam lahko.

Filip TT

Zazil som nieco podobne. Dlho som rozmyslal a ked som si to konecne rozmyslel, dievca uz chodilo s inym. Neskor sa zobrali a ja som si nasiel dobru manzelku. Takze happy-end. :)