Zvýšený kreatinín

Krajcik

Zdravim, ja som mal kreatinin 121 ,som sportovec 10 rokov ,ani osobna lekarka ani vojensky lekar mi nevedeli povedat ,ako ho mam znizit ,,chceli ma poslat ku nefrologovy na vysetrenie , no ja som neisiel ,povedal som si ,ze si pomozem prirodne a aj som si pomohol zo Septembra 2016 /121/ to ma klesavu tendenciu posledne meranie November 2016 /109,7 / ak potrebuje poradit co zmenit aby to islo dole ,budem rad napomocny , v takom pripade sa mozete obradit na mna prostrednictvom e-mailu aubagne.krajcik@gmail.com kde si vysvetlime problematiku celej veci a mozne riesenia

lombardo1981

Zvyčajne nízky kreatinín nenaznačuje nejaké vážnejšie ochorenie. Môže naznačovať menšie množstvo svalovej hmoty, dlhodobé pripútanie na lôžku, úbytkom svalovej hmoty (nemýliť si myodystrofiou, kedy dochádza ku zvýšeniu kreatinínu), pri myasthenia gravis. Niekedy sa vyskytuje pri anémii, preeklamsii alebo v prvých dvoch trimestroch.
Niektoré lieky, ako glukokortikoidy, NAC ho môžu znížiť.

HDL je považovaný za dobrý cholesterol. No jeho nízka hladina je spojovaná s vyšším výskytom ischemickej choroby srdca.

imili

Ja mam zase naopak, mam kreatin nizky. Co s tym mam robit? A este mi zistili, ze mam HDL (cholesterol) nizsi ako je dolna hranica. Moze to suvisiet nejak spolu? Mam 56 r. dik

lombardo1981

Ako napísala Salmonella1, žihľavový čaj nepiť dlhodobo. A ani kamilkový.

Skús mamine kúpiť tú kyselinu lipoovú. Mne so znížením kreatinínu pomohla. Ja mám od narodenia renálne ochorenie. A mala by pomôcť aj na svalovicu, o ktorej si písala v inej téme.

A serrapeptáza jej nepomôže. Je to enzým. Jeho hlavným účinkom je odhlieňovanie a tvorba biofilmov. Protizápalový účinok má malý. Väčší ho má aj kurkumín. A navyše, ide o doplnok, ktorého štúdie sú na pomerne nízkej úrovni. Čo je na jeho škodu. A pri užívaní sa môžu vyskytnúť začervenanie až dermatóza, bolesti kĺbov a svalov.

Jaja15

No keďže mamina prekonala mozgovú príhodu s trvalými následkami, tak pohyb je pre ňu veľmi dôležitý. Na odberoch krvi bola asi mesiac po tom čo začala chodiť na stacionárny bicykel(2x týždenne po 20-25min.) - EKG sa jej veľmi zlepšilo, ale zvýšila sa hodnota kreatinínu. Kyselinu močovú má v norme. Keďže popri hypertenzii a cukrovke sa lieči aj na ostroporózu - tak berie aj vápnik aj vit.D a momentálne berie aj kĺbovú výživu. Ďakujem za radu.vyskúšam aspom tie čaje a skúsime obmedziť mäso a pridať viac zeleniny. Lieky od bolesti neberie, tie má zakázané,