Ako sa s tým vysporiadať?

Príspevok v téme: Ako sa s tým vysporiadať?
A_Adam

Ahoj :-)
Mám 26 rokov, 3 ročný trvácny vzťah s priateľkou, s ktorou plánujeme budúci rok svadbu. Mám 6 mesačnú sestru a čím ďalej, tým menej sa s tým viem vysporiadať. Myslím, že je to dosť veľký vekový rozdiel a neviem si veľmi predstaviť, že aký bude náš vzťah. Moja priateľka tiež nemá na takýto vekový rozdiel pozitívny názor, takže ešte viac ma utvrdzuje v tom, že je to niečo nad moje sily. Moja mama má 46 a otec 50 rokov. Ako by ste sa s tým vyrovnali?

Messje

mesacny princ
tvoj nazor nie je skromny,je krasny a ludsky,az mi je luto,ze ho ja ako zena nemam a ty ako muz ano.
Je to hnusne,som si toho vedoma,ale ja tazko odsudzujem ludi,ktori chcu dieta a absolutne ziadna starost.Svacnut na krk surodencovi je tak sebecke ...On by si mal uzivat frajerku a nie sa starat o sestru,ktora je este vlastne babatko,ktore potrebuje mamu.Az mi rozum stoji.
Treba si rodicov naucit,ze nebudem dnes doma,ani zajtra,ani potom,ani vcera.Pomalicky.Radsej sedte na lavicke.Raz za cas ju zoberte von a odneste do firmy,ze mate plan.Musia si uvedomit,ze je to ich zodpovednost.
A ...asi by som sa bala,aby to nekrachlo aj v tom vztahu.Priatelka nechce pestunku,ona chce muza.Aspon ja by som to asi tak videla...mozno...snad nie,ale...skor asi ano.

A_Adam

Áno, skúsil som s rodičmi o tom komunikovať, ale zbytočne. Oni majú svoje podnikanie, otec je tam zahrabaný celý dni a mama tiež, príp. je niekde mimo. Ja som teraz končil VŠ, mám svoju prácu, ale keď som doma, tak je sestra mojou starosťou. Financie na osamostatnenie ešte nemám.
Viem, že ona zato nemôže, ale ma brzdí a občas sa aj hanbím ísť von s malou. Pripadám si akoby bola moja a necítim sa na dieťa. Moja priateľka ju spočiatku rešpektovala, ale ja jej aj uznám, že keď je u nás, tak tu máme moju sestru a vlastne celý víkend sa točí okolo dieťaťa.
Volá sa Nina.

Mesačný princ

Neviem, ja by som povedal, že je to ich dieťa, to je ok. Sú vyťažení a sú to jej rodičia. Aj to je ok.

Ale je to tvoja sestra a ak to tvojej priateľke vadí, tak by to v tom momente nebola moja priateľka.
To dieťa nemôže za to, že sa narodila tak neskoro, nemôže za to, že je sluchovo postihnutá a ani zato, že každý sa jej chce v rodine len zbaviť...OMG

Si jej veľký brat a ak rodičia nemôžu, tak by si sa ,,mal,, o ňu postarať. Nič iné od teba nepotrebuje, len dostatok lásky. Vráti sa ti to, ver mi. Možno to teraz tak nevnímaš ale ja osobne by som svoju nezavrhol na základe ,,že ma to obťažuje,, alebo ,, priateľke to vadí,,

Ale to je len môj skromný názor.

Už teraz tú malú ľutujem

0vecka

jj je to ich decko a nie tvoje... nejako by som sa do toho nenechal namocit .... inak rodit v 45 tak mate stastie ze je len sluchovo postihnuta... si mylsim ze s tym sa este da viest ako tak normalny zivot...

Messje

To je dalsi priklad rodicov ktory si..dokonca v takomto veku zadovazia dieta pre surodenca.Mas dost rokov nato aby si im to povedal.Je to vase dieta tak sa starajte.Ty sa staraj o priatelku.Dieta je rodicov.Nemas 15.Ty by si uz kludne mohol mat svoje dieta.

blueberryNN

Prepac, necitala som komentare, iba zalozenie temy. Uz chapem, kde je problem, neuviedol si ho, ked si zakladal problem. Suhlasim s tym, ze ak sa jej rodicia zbavuju a davaju ju tebe, tak sa voci tomu ohradzuj. Je to od nich dost vypocitave. Len aby to tej malickej neublizilo :-/.

blueberryNN

Je tu male dievcatko, ktore vsetko, co potrebuje od teba, je laska. Co riesis? Laska je jednoducha. Ibaze by si viac myslel na seba ako na nu. Rovnako, ako to robi tvoja priatelka. Preco do niecoho tak jednoducheho, ako laska, miesate nazory? Riad sa srdcom, nic viac nepotrebujes. S cim sa nevies vyrovnat? Vobec mi nie je jasne, aky mas vo vztahu k sestre problem.

peter_g

A_Adam> mala za to nemoze :) viem ze je to pre teba tazke a ak je to tak ako pises, ze rodicia to na teba dost nechavaju, skus sa s nimi porozpravat. Mozno si skusil a preto pises tu, lebo ta to frustruje ...
Si jej velky brat, je to tvoja rodina, nezabudaj. Mimochodom ako sa tvoja sestra vola?
A je to aj dobre skola pre teba a tvoju priatelku, aspon budete vediet ako ste na tom ... ako vnimate male deti teraz napriklad...

A_Adam

Tak zdravá nie je, je sluchovo postihnutá. Jednoducho nemám chuť chodiť domov a keďže moja priateľka tiež nie je nadšená z tejto situácie, tak čím ďalej, tým viac ma to štve. Otec podniká, mama je väčšinou tiež u neho v práci a keď som doma, alebo sme u nás, tak ju musím strážiť ja. Dosť často sa jej zbavujú.

0vecka

vobec nechapem s cim sa akoze mas vysporiadat.... ok v 45 porodit decko je teda dost riziko ale typujem ze je zdrave takze neviem co mas co riesit... je jesne ze normalny surodenecky vztah mat nebudete...