Keď žiadne antidepresíva nezaberajú....

Príspevok v téme: Keď žiadne antidepresíva nezaberajú....
all hope is gone

Vyskúšal som už nespočetne veľa kombinácii rôznych AD a žiadna z nich mi nepomohla. Asi mesiac som už bez akýchkoľvek liekov a cítim sa stále (rovnako) zle.

Ďalšou možnosťou, ktorá mi bola odporučená je tzv elektrokonvulzívna liečba tj. elektrošoky do mozgu. Má s touto metódou niekto nejaké skúsenosti ?

Ďakujem

IwantBeHappy

Zdravé telo, zdravý duch... viem, že keď má človek depresie, nechce sa mu vôbec nič, ale naozaj skús to...úplna očista tela, zmena stravy, príjem vitamínov a minerálov, pohyb vyplavuje endorfíny...prechádzky do prírody..čerstvý vzduch ti pomôže ...Jóga :)

Rescue84

tai chi a chikung
Vplyv na fyzické zdravie. Jednou zo základných podmienok na udržanie si a zlepšenie zdravia je pohyb.

Zdravotní účinky čchi-kung. Cvičení čchi-kung vedou k rovnováze tělesných a duševních funkcí, zlepšují zdraví, posilují tělo a zklidňují mysl.

Amadea

ahoj, poznám ľudí, ktorí tú elektrokonvulzívnu liečbu skúsili, človek je pri tom uspaný a fakt mu to pomáha naštartovať procesy v mozgu, ktoré práve nefungujú....ale používa sa to až v hlbokej fáze depresie, keď fakt farmaká ani psychoterapie nie sú účinné....
skúšal si aj psychoterapiu bez liekov? zmenu životného štýlu, režimu, stravu, pohyb, spánok, relax...robiť, veci, ktoré máš rád?...alebo si kedysi rád mal a pracovať so svojimi negatívnymi myšlienkami tak, aby si ich prepóloval do neutrálu, či náznaku pozitívna?hm? :)

je viacero ciest, než len lieky ;)