ahojte, už dlho mám pocit, že ma trápia depresie, posledné obdobie je to už také, že deň čo deň nemám na nič náladu, nič ma nebaví, nemám chuť vychádzať z domu, pred polrokom mi začali stavy podobné panickej úzkosti.. Chcela by som navštíviť psychológa a počuť jeho názor. No neviem, môžem tam dostať odporučenie od obvodnej lekárky? Čo by som jej mala povedať? Že mám asi depresie? Myslím, že je pochopitelné, že mi je to nepríjemné... Asi sa pýtam zbytočné otázky no potrebujem trochu podpichnúť aby som tam predsa šla a aby som bola pripravená, čo povedať a tak.. A takisto by som si chcela overiť že tie "stavy" čo ma občas prepadnú, je naozaj panická úzkosť... točenie hlavy, nevolnosť, pocit, že sa zbláznim, že veci vôkol mňa niesú skutočné akoby som mala halucinácie, strach, že sa niečo stane atď...
Tak prosím, čo mám robiť? Ku komu ísť? Aké vyšetrenia by ma čakali alebo čoby sa pýtali?
depresia, panická úzkosť, návšteva psychológa - výmenný lístok?
viem aké to je prežívam toto isté už rok a aj napriek tomu som prerušila terapie,chcela som sa z toho dostať sama ale časom som pochopila že v mojom prípade sa mi to samej nepodarí. Začala som zas navštevovať psychologičku,mám 17 a trpím ťažkými depresiami samozrejme koli určitým veciam... Je to nepríjemné chápem ťa
Ahojte,už dlho som rozmýšľala či tu napíšem tento príspevok ale predsa som ho napísala. Mám 17 rokov a trpim depresiami, bojím sa že keď to takto bude pokračovať ďalej zošaliem z toho...Chodím ku psychologicke,mám predpísané všelijaké tabletky na úzkosť, depresie a podobne,to je dobré to zaberá, problém je žiaľ v tom že mi je dobre iba keď som narvata tými tabletkami...Prosím,dakto dajaku radu ako sa postupne zbaviť tých depresií a úzkosti. .? Ja to už ovplyvniť neviem, aj otec ma už o mňa strach, poprosila by som radu,Ďakujem
Viem ako sa citis, ja mavam tiez depky ale nejak som sa tym naucil zit. A ked som to niekomu povedal tak presne ako pises, kasli na to, nemysli na to... proste kto to nema nepochopi. Ja berem lieky na depku, dokonca myslim ze scasti pomohli, ale mam pocit ze to vzalo kusok zo mna.
Ked ti bude najhorsie, skus sa niekomu vyrozpravat. Urcite mas nejake konkretne pocity v tej chvili. Bud niekomu blizkemu kto ta chape alebo napis sem, myslim ze sem chodia ludia ktori nieco podobne poznaju. Pripadne mi napis na mail. Pripadne napis aj teraz ako sa citis. Mozno to ma pricinu v tom ze mas nejake pocity ktore v sebe dusis. Kazdopadne skus toho psychologa. Aspon zistis o co presne sa jedna. Ja som napr. siel za obvodnou a povedal jej ako sa citim a ona mi predpisala lieky. Ale kludne jej povedz ze nechces lieky a ze radsej by si skusila sa porozpravat so psychologom. Kovi225 drzim ti palce aby si to vyriesila. Sam dobre viem ze depky nie su nic prijemne.
Pytu, skleslosť a občasné "depky" ma sprevádzajú už dlho, niekoľko rokov, častejšie to začalo asi od leta, a posledné 3-4mesiace je to každodenné...že čo to spustilo presne neviem, možno mám nejaké odhady, aj som sa snažila na to nemyslieť, že to mám len bujnú fantáziu a potom si domýšľam kadečo...ale teraz ako je to každodenné, začínam cítiť, že už nevládzem sama, že potrebujem nejaký odbornejší náhľad, to, že mi kamoši povedia "kašli na to, to prejde" mi to len zhorší, lebo viem, že to neprejde, k psychiatrovi ísť nechcem, lieky nechcem... možno by sa mi zišli na tie naj intenzívnejšie chvíľky smútku s skleslosti ale dlhodobo alebo pravidelne lieky odmietam, chcem aby ma to prešlo, len ja sa už ani nepamätám aký je to pocit mať skutočne dobrú náladu...
Ahoj Kovi225. Vies aj od kedy mas tieto stavy? Pripadne co to spustilo? Myslim ze ak dojdes na pricinu tak by si to vedela odstranit aj sama bez psychologa. Casto je pricina nieco co sa stalo alebo deje v tvojom zivote. Skus porozmyslat nad tym. Ak by si na nic nedosla, psycholog by ti urcite pomohol. Maju rozne techniky ako dojst na pricinu. Psychiatra by som bral az ako poslednu moznost. Predpise ti lieky ktore ale maju aj rozne vedlajsie ucinky. A hlavne nie su to zazracne tabletky ktore vyriesia vsetky problemy, akurat ti pomozu lepsie zvladnut tvoje pocity aby si sa mohla lepsie sustredit na odstranenie priciny psychyckych problemov. Svoj mozog musis preprogramovat hlavne ty sama. Drzim ti palce.
Ak sa chceš stoho dostať psychológ ti nepomôže ale psychiater ktorí ti predpíše lieky na zvýšenie hladiny serotoninu ,emócie a pocity sú chemickým procesom určitých látok v mozgu ,depresívny ľudia majú nižšiu tvorbu serotoninu ,hormón ktorý je zodpovedný za naše nálady netreba si namýšľať že sme niečo viac ,sme len zhluk plynov v slnečnej sústave ktorý sa nejak pretransformoval do dnešnej podoby ...