Zdravim vas.
Kolegynky dcerka ma 10 rokov. Ked mala 6 rokov, liecila sa z rakoviny lymfatickych uzlin. Uzdravila sa. Dcerka chodi za kolegynkou kazdy den po skole do prace a je to taky typ dietata, co stale nieco rozprava, co bolo v skole, s kamaratkami, zazitky a pod. Neviem ci mala vie, ake ochorenie prekonala, samozrejme je to citliva tema a neotvaram ju sama. Dneska ta jej dcerka ako obvykle rozpravkala si to svoje a ja som ju pocuvala a dostala sa k tomu, ze sa v noci vzdy strasne spoti. To ma zamrazilo, lebo medzi priznaky tejto hnusnej choroby patri prave nocne potenie. Jej mamka zrejme ani netusi, ze toto moze byt priznak, nakolko vraj o tom vie. Ako dostat malu na vysetrenie? Vylucme ze to jej mamke poviem sama. Lebo naozaj neviem si predstavit AKO taku vec povedat mame co toto uz raz prekonala so svojim dietatom. Dakujem za kazdy napad
kolegynky dcerka ma priznaky, ako jej to povedat
A este nieco...stale nad tym rozmyslam Pandora
Pri ludoch ako ty,sa vykrada,ublizuje sa bezbrannym ludom,zatvaraju sa oci tam,kde sa moze pomoct.Sak co...mna sa to netyka.Takym ludom sa hovori lahostajni.Cudujem sa ze prave clovek,ktory ma podobny problem sa tvari rovnako.
Odporúčam nemiešať sa, tiež by sa mi to neľúbilo. Dieťa sa vám zdôverilo a vy už robíte paniku a organizujete.
Ok pandora
Tak som to ja pochopila.Nic to ale nemeni na tom,ze moze kludne kolegyni povedat co pocula.Nic viac.Len ty sa uz chytas vsetkeho zbytocne a snazis sa z nej urobit povrchnu pracovnicku,pretoze ma strach o kolegynino dieta.Nemiesajme hrusky s jablkami.
Hlupák je tu asi niekto iný,.... . Neviem odkiaľ beriete, že si ju berie domov? Predsa dieťa chodí len za matkou do práce a zato, že pani namiesto práce klebetí s dieťaťom nikto nemôže. Už vôbec nie je férové, že uvažuje nad tým, ako dostať dieťa na vyšetrenie bez matky? To naozaj nemá nikto vlastné problémy ako pchať nos do cudzích?!
Mame na blizku dieta,ktore je 80 percent paralizovane.Neviete si predstavit co to obnasa kym to nezazijete.Nikdy,podciarkujem nikdy nam nevadilo,ked sa nas niekto ked aj opytal kolko take deti doziju.Su to normalne otazky,ludia sa proste zaujimaju,chcu pomoct...A ked mozem zobrat kolegyni dcéru domov a mat ju na starost,znamena,ze si asi rozumieme trosku viac.Preto nie je na to absolutne nic zle sa jej to opytat.Len hlupak sa nahneva,pokial si jeho dieta niekto vsima a ma o neho starost.
Súhlasím s Júliou, tiež by sa mi nepáčilo, keby sa niekto miešal do toho či má moja dcérka príznaky nádoru, alebo nie. Tiež mám vážne chorého syna a nevyťahujem jeho zdravotné problémy pred kolegyňami. Vaša kolegyňa predsa pozná svoje dieťa najlepšie.
Julia, ked tomu rozumiem dobre, vy by ste take upozornenie vnimali tak ze vas to podcenuje, lebo ste si ista. ze vam by nemohlo uniknut nic, co by si vsimol cudzi clovek?
Ja sama mám dcérku, ktorá prekonala leukémiu a príznaky, ktoré takéto zákerné ochorenie produkuje už poznám aj zo sna. Nie každé nočné potenie signalizuje nádorové ochorenie, môže to byť aj anémia, alebo hocičo iné. Matka sama pozná zdravotný stav dieťaťa a aj príznaky, takže určite by takéto niečo neprehliadla. Ja osobne by som si neželala, aby mi do toho hovorila kolegyňa, alebo ma upozorňovala na niečo čo sa týka môjho dieťaťa. Odkiaľ vôbec viete, že si príznak nevšimla? Nie je predsa povinná Vám o všetkom hovoriť a ani konzultovať zdravotný stav dieťaťa.
Maminy malých detí sú väčšinou až príliš starostlivé, preto si nemyslím, že by takýto príznak bagatelizovala a možno to už aj konzultovala s lekárom malej, len o tom nevieš a ešte po prekonaní rakoviny sú povinné pravidelné kontroly...to však neznamená, že to máš nechať tak, určite ju na to upozorni.