ahojte pisem sem lebo vela ludi na tuto stranku prispieva s tym ake ma obavy fobie a strach. Mam problem ktory ma strasne trapi . Stalo sa to v zime minuly rok kedy som sa vecer vracala z roboty kusok od domu som si vytahovala uz kluce a zrazu ma prepadli dvaja chalani. Ukradli mi vtedy kabelku s penazenkou +vsetky doklady a bol to ten najhnusnejsi zazitok aky sa mi mohol stat. Nastastie mi neublizili . No odvtedy je to pre mna peklom ked mam ist niekam sama a to aj za bieleho dna. Stale pozeram ako poplasena ci zamnou niekto nejde ci nevidim niekoho kto je podozrivy . Bojim sa ist aj do potravin aj do prace proste hroza najradsej som len a len doma. Jednoducho ma totalne premohol strach z ludi a neviem ho vobec prekonat. Zazil tu niekto nieco podobne? Ak ano co vam pomohlo znovu sa zaclenit do normalneho zivota? dakujem :(
neskutocny strach ist niekam sama
Chápem tvoj strach, mňa tiež okradli, ale nebolo to také dramatické ako u teba. V Tescu mi ukradli kabelku, ako napriek tomu, že nepoužili násilie, pre mňa to bol dosť traumatizujúci zážitok. Stalo sa to pred asi 5-timi rokmi ale odvtedy nemôžem ísť do toho konkrétneho Tesca. Do nejakého iného nemám problém ísť, aj do iných obchodov, ale do toho konkrétneho mám fóbiu ísť. A to som tam dovtedy chodila furt. Na polícii som sa totiž tiež dozvedela, že tam operuje nejaký gang, ktorý okráda ľudí, každý deň je odtiaľ aspoň jeden okradnutý. Ja nechápem, prečo s tým niečo nespravia, keď o tom toľko ľudí vie, vedenie Tesca, SBSka a polícia. Im je to všetkým fuk. Aj teraz mám z toho hodne nepríjemný pocit, keď si predstavím, žeby som do toho Tesca mala ísť. Ale s mojou fóbiou sa žiť dá, nemusím nakupovať v tom Tescu. U teba je to horšie. Zrejme sa u teba jedná o postraumatickú stresovú poruchu. S tým vie pomôcť nejaký psychológ. Bežne riešia tieto poruchy/fóbie. Viac ti o tom ale povedať neviem, lebo nikdy som na takej liečbe nebola.