Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Triglyceridy

trugo

tak dnes som bol v Rakúsku na MRI a zistil som v čom je háčik. Našli mi niečo čo má len málo ľudí a vyzerá to že mi to čerpá T z krvi. Našiel som jeden výskum kde to ešte len vedci skúmajú, ale už začínajú tušiť že to tak bude. Dôležité je že som zdravý ako repa :).

trugo

ja tomu rozumiem, tu hodnotu co mi namerali bola po cca 10 h pôste a bez sportu. Viem ze triglyceridy stupaju v krvi po jedle. Hlavne po takom ktore ich obsahuje ako tuk alebo si ich telo premeni - karbohydraty. Viem ze existuju este MCT stredne kratky retazec ako kokosovy olej, ktore sa najrychlejsie dostanu do krvi.

Mna skor zaujima ze ci sa u mna toto vstrebavanie alebo premena v peceni deje vporiadku. To znamena ze by som si kupil merac tukov v krvi /viem ze to nie je uplne presne - nevadi/. Nebudem jest 10-12h a ani sportovat. Potom si odmeriam triglyceridy. Nasledne skusim zjest MCT odmeriam a uvidim vysledok. O tyzden to ise skusim s dlho retazcovymi triglyceridmi. A neskor s cukrami alebo skrobom.

Zaujima ma ci takymto sposobom zistim ci mam dobry metabolizmus triglyceridov. Neviem ako inac by som to zistil.
Vyzera to jednoducho ale urcite v tom bude nejaky hacik.

Sorry email nechcem verejne zverejnovat.

laRose

Nikdy nenameriate presnu hodnotu keď mate plný žalúdok, telo musí prv stráviť všetko jedlo. Ak by ste mi dali daky mail, kde Vam mozem napísať okolo toho viac.

laRose

Nikdy nenameriate presnu hodnotu keď mate plný žalúdok, telo musí prv stráviť všetko jedlo. Ak by ste mi dali daky mail, kde Vam mozem napísať okolo toho viac.

trugo

ďakujem za odpoveď, ale nieco mi tam nesedí, nemeral som si to sam, merali mi to 2 krat, raz v BA a raz vo Viedni 3 tyzdne po sebe /12 h po jedle/. V BA mi namerali 0.37 mmol/l, vo viedni 30mg/dl co by malo byt 0.34 mmol/l. Vahu mám vporiadku drzí sa mi dlhodobo na 76. BMI 23.4. Lekari mi povedali ze vsetko je OK, tak im verim ale oni sa tym moc nezaoberaju, pre nich su problem len vysoke trig. Stitnu zlazu -tyreotrop hormon, T3, T4 mam v norme. Celk cholesterol sa mi /za 3 tyzdne/ znizil z 5.1 na 4.53. LDL z 3.27 na 2.43. HDL 1.96 na 2.3. Glukoza v krvi mi dost kolise okolo hornej hranice normy. Iba hemoglobin mam pod normou a klesol zo 141 na 131. Podla vysledkov asi nemam ani malabsorbciu - prvky v krvi mam v norme. V stolici nemam tuk. Jem pestru stravu, tuky, cukry, ovocie. Mozno som sa zacal trosku zdravsie stravovať. Pozeral som si vysledky z 1999 roku ci to nemam dedicne a tam som mal hodnotu okolo 0.7 mmol/l. Ešte jedna otázka, ak by som si kúpil merač triglyceridov a meral by som si to počas dňa viac krát /pred jedlom, po jedle/ a mal by som ich v norme, znamenalo by to ze tam nie je ziaden problem so vstrebávaním alebo energiou?

laRose

Zdravím.Vaša aktuálna váha, kolko ste vážili rok nazad ? Kolko meriate ? Podľa vášho príspevku si myslím ze ste si meral hladinu triglyceridov sám. Pred meranim 12 hodin hladovať ak chcete dosiahnuť neskreslenu hladinu. Ak chcetw zájdite praktickemu lekárovi, ten by Vam mal zmerat krvný tlak a určiť den krvneho odberu. Po vysledkoch s laboratória môže zahájiť ďalšie vyšetrenia alebo zahájiť liečbu (poradenstvo o strave). ZAVER: domáce vyšetrenie tringliceridov nie ke vždy 100% ak by ste mali opačný problem čiže vysoku hladinu tak to je závažný problém. Nizka hladina môže byť len občasným vykyvom. Vymeňte stravu aby bola pestrá a v pravidelných intervaloch. Doktor Vám povie ti istu vetu. Totižto ak mate jednorazový výsledok a bez akýchkoľvek iných ťažkosti nieje dôvod hľadať iné ťažké ochorenia. Ak aj on dostane zle vysledky spravia sa pečeňové testy a pod. Vec nieje urgentna. Ak date viac info mozem povedat viac