velmi ma to trapi, mozno som naozaj len blba, ale nechapem ked mi ludia nieco vysvetluju, ako nie vzdy, ale vacsinou,, proste potrebujem to vysvetlit niekolko krat a niekedy to ani tak nepochopim, alebo mi hned nieco netrkne az ked na to niekto iny upozorni, neviem kde je porblem, viete mi nejako pomoct?
nechapem veci
Ja tiež nechápem veľa vecí. Bol som cez víkend v Tatrách, aby som si natrhal snežienky. Spravili sme si tam aj opekačku, nakoľko sme si ulovili svišťa. Už sme si sa napchávali, tak samozrejme, že prišla horská stráž. Že čo to robím a tak? Že dostanem mastnú pokutu (neviem za čo). Potom sme sa nejako dohodli na pokute, tak som sa ich opýtal, či môžem na pokoji dojesť toho svišťa. Pozreli na mňa a povedali, že už teraz môžem. Keď som si tak jedol, tak sa ma jeden z nich opýtal, že ako chutí taký svišť??? Mne to prišlo divné, že to nevedia a celé dni žijú v horách. Však to vie aj malé dieťa, že svišť chutí niečo medzi mäsom z kamzíka a orlom kráľovským. Neviem, ale potom ešte viac na mňa vypleštili oči.
Ja už tiež ničomu nechápem, asi mám tiež dlhé vedenie:-)
Uz sa mi nieco podobne zoparkrat stalo, a je tam aj pravdy v tom prispevku podomnou ako napisal Nikto..
to su take uzavrete slucky co sa negativne podporuju..
ale skusim aj dako inak vysvetlit
multitasking nikdy nieje 100%, u nikoho, a tym, ze si neveris a velmi sa sustredis na to co ti hovoria (1va operacia) potom logika / analytika a vsetko ostatne ide na druhu kolaj cize mozog to tym padom "neriesi".. takze si potom niesi ista, ci alebo ako to je..
tiez hovoris o vysvetlovani,, tam moze byt problem aj teoria vs prax..
to mas ako so sexom, kazdy ho pozna inak, a kym neskusis sama nevis ;)
dalej aj tzv. filtre "zla sebadovera" "potreba 100%" a buh vi ake dalsie mas nasadene,... Zkus niekedy zrelaxovat "netlacit" a ibe v klude so zaujmom pocuvat, ci to nepomoze..
@Asidlhykabel:
Až v druhom príspevku si to povedala priamo, problém je ten, že si neveríš, nič viac.Chýba ti sebadôvera.a to ma za následok tvoj problém. Veľmi pochybujem, že by sa v tvojom prípade jednalo o znížený intelekt. Prečo si už ale neveríš a ako to napravíš, je už len na tebe. My ťa tu nepoznáme :)
pytu: som introvert, vacsinu zivota som prezila v hlave, je pravda ze potrebujem viacej podkladov aby som nieco pochopila, teda mam dojem ze je to tak ako si myslim, ale pokial to nemam na 100% potvrdene tak stale hadam, vlastne to mam odmala, ja som veci ako tak chapala, ale vlastnym nazorom som si nebola ista tak vzdy som sa sla na to spytat, napr. ked mi niekto povie ze zem je gulata tak mu neverim kym si to nejako nepreverim, alebo napr. na brigade, ak mi povedia ze posta sa dava do zelenej krabice a o tyzden mi daju do ruky postu tak sa pre istotu este niekoho spytam ci ide posta naozaj do zelenej krabice, tak neviem ci je to analyticke myslenie
Ale v robote mi to dost prekaza, lebo tam musite doslova citat myslienky kolegov a ked mi daju heslovito co odo mna chcu tak nechapem a idem sa pytat a potom uz len pocujem ze aka som blba a hlupa, uplne nemozna a podobne reci co vedia zranit, raz mi kolegyna povedala ze uz viac jak pre debila mi to nemoze napisat
mozno: aj to moze byt pravda
Milo210: to stale pocuvam tiez, ze nepocuvam co mi ludia hovoria, ale ja sa pritom urputne snazim, teda fakt pocuvam ale proste nechapem, a da sa koncentracia nejak vylepsit? alebo moje IQ?
mozno sa len dobre nevies sustredit ked ti niekto nieco hovori
mozno je to tym ze sa stretavas s ludmi ktory si pod tvoju uroven myslenia a to co hovoria je pre teba take samozrejme a jednoduche co si mozno neuvedomujes a hladas v tych veciach rozohovorch nieco hlbsie alebo nejaku pointu a pritom tam skoro ziadna neni alebo je uplne jednoducha...
Pomohlo by, keby si uviedla nejake priklady veci, ktore si mala problem pochopit.
Inak asi kazdemu sa niekedy stane ze nemoze nieco pochopit, co je inym jasne, lebo ako tu uz bolo povedane, v danej oblasti uvazuje inym sposobom.
Vzhľadom na to že vôbec nič o tebe neviem ťažko povedať prečo, ale určite nie si blba. Podľa mňa mas iba iné uvazovanie ako väčšina ľudí okolo teba, co si myslím že nie je vôbec zle. Akurát sa s tým musis naučiť žiť. Budeš sa musiet viac pýtať keď budeš chcieť porozumieť. Nemas náhodou viac také analytické myslenie? Že musis mat súvislosti do hĺbky aby si veci porozumela? Tak potom je to jasne :)