Hľadám kamarátku na chudnutie

Príspevok v téme: Hľadám kamarátku na chudnutie
fatas

Ahojte, mala som celkom dobrú životosprávu až do Vianoc, dosť som pribrala a odvtedy neviem nabehnuúť na starý cyklus :P (cvičila som viac, nejedla som sladkosti takmer), viem .. je dosť neskoro po Vianociach :D
Nedokážem už viac obsedieť vo vlastnej koži, ak by niekto chcel pokecať alebo spoločne chudnúť určite napíšte :)
Do anorexie bulímie to píšem preto pretože nechcem diétovať nejako postupne, potrebujem tvrdší režim.. v pohode však pomôžem komukoľvek s chudnutím :) .. nemám anorexiu

mirusa02

ahojte hladam kamaratku na cvicenie z ba, najlepsie do avionu, mam 21r som zadana, prestahovali sme sa do ba a chyba mi tu nejaka kamoska ci uz na cvicenie alebo na nejake nakupy, kavicku, budem rada ak sa ozves

nikinka22

ahojte, ste tu aj niekto z Bratislavy? chodim tu do jedneho fitka a zisla by sa mi "partacka" ktora rada tvrdo maka ale potrebuje este niekoho na "dokopanie sa" aby to robila poriadne a videla aj vysledky.. navzajom by sme si mohli pomoct ;)

mam 156cm a 53 kg.. potrebujem dat dole tuk a nabrat na svaloch ;)

Gima

Bomba! 7 trikov, ako byť štíhla do riflí.

Zadržiavanie vody v tele je ochorenie, ktoré spôsobuje opuchy, najmä v chodidlách, ale aj v rukách, opuchy tváre a okolo dutiny brušnej. Rozšírenie tkaniva, ktoré sa naplní vodou znamená opticky aj naše falošné priberanie na váhe. V závažných prípadoch sa môže tekutina dostať okolo pľúc, ochorenie je známe ako pľúcny edém.

Štíhla, zdravá, vyrovnaná: Riaďte sa proste lunou

Keď funguje správne, tekutinu z tkanív odvádza preč lymfatický systém. Ak nie, má to za následok opuch. Prvým krokom v liečbe zadržiavania vody je naplánovať konzultáciu s lekárom, pretože liečba bude závisieť na príčine. Lekár vám môže predpísať diuretiká, ktoré pomáhajú odplaviť nadbytok tekutín.

Ak však dôjde k zadržiavaniu vody v dôsledku ochorenia srdca alebo obličiek, diuretiká sa neodporúčajú, pretože stav ešte zhoršujú. Existuje niekoľko spôsobov, ako si poradiť so zadržiavaním vody prirodzene, a zo dňa na deň tak stratíte celú konfekčnú veľosť.

1. Obmedzte soľ
Nadmerný príjem soli je jednou z hlavných príčin zadržiavania vody. Za normálnych okolností telo udržiava rovnováhu soli. Obličky zabezpečujú, že sa prebytok soli odstráni z tela močom. U niektorých ľudí telo nemá možnosť odstrániť všetky prebytočné soli a výsledkom je zadržiavanie vody. Takto postihnutí ľudia by preto mali znížiť množstvo konzumovanej soli v strave.

2. Jedzte potraviny bohaté na draslík
Draslík je dôležitá živina, pomáha regulovať tekutiny v tele a udržiava vyváženú hladinu elektrolytov. Elektrolyty sú kľúčové pri prevencii zadržiavania vody, pretože udržiavajú správnu hladinu vody rovnomerne medzi tkanivami v tele.

Tip: Poznáte tajomstvo štíhlej postavy?

Okrem toho draslík pomáha stimulovať obličky pri vyprázdňovaní toxínov z tela. Nedostatok draslíka môže viesť k vysokému krvnému tlaku, podráždenosti, pocitu stresu a únavy. Nízke hladiny draslíka vedú k retencii vody, a tým aj k priberaniu na váhe.

3. Jedzte jogurty
Jogurt je dobre známy ako silné probiotikum, ktoré môže pomôcť odstrániť nezdravé baktérie z tráviaceho traktu. Jogurt obsahuje prospešné kultúry, ktoré pomáhajú riadiť nezdravé baktérie v zažívacom trakte a vytvoria zdravú rovnováhu. Keď ľudia konzumujú príliš veľa sladkostí, môže dôjsť k zadržiavaniu vody, čo vedie k nadúvaniu a plynatosti. Vtedy je vhodné skonzumovať nejaký nízkotučný jogurt.

4. Pite veľa vody
Mnoho ľudí trpiacich zadržiavaním vody sa mylne domnieva, že by mali obmedziť jej príjem. Naopak, pitná voda pomáha preplachovať toxíny v tele a spolu s nimi aj nadbytok sodíka. Konzumáciou dostatočného množstva vody sú stimulované obličky, aby vylučovali viac moču. Tým sa zabráni tekutine, aby sa zabudovala v tkanivách.

5. Jedzte vitamíny A a C
Potraviny, ktoré majú vysoký obsah vitamínov A a C môžu pomôcť s rovnováhou tekutín v tele. Niekedy dôjde k zadržiavaniu vody v dôsledku deravých kapilár, ktoré vylučujú vodu do tkanív. Potraviny, ktoré majú vysoký obsah vitamínov A a C môžu posilniť kapilárne steny, čo vedie k zníženiu úniku tekutiny.

6. Skúste prírodné bylinky
Mnoho bylín má prirodzený diuretický účinok na organizmus. Niektoré byliny, ako je púpava a koreň zázvoru pomáhajú zvýšiť močenie a zadržiavanie vody.

7. Cvičte
Cvičenie zlepšuje krvný obeh a pomáha odstrániť prebytočnú tekutinu nahromadenú v členkoch. Jednoduché cvičenie ako je chôdza, jogging, beh, jazda na bicykli a aerobik zvyšuje celkový krvný obeh v tele. Kým sa zapojíte do relaxačných aktivít ako je čítanie, surfovanie po internete alebo sledovanie televízie, zdvihnite si nohy. Umiestnite pod ne vankúš, ak ste na gauči. To pomôže odčerpať prebytočnú tekutinu z členkov.

Autor: Lori