Už dlhšie ma trápi seborea (vlasy aj tvár). Doposiaľ s ňou bojujem v prípade prepuknutia nasledovne:
1. roztok morskej soli a sódy bikarbóny (1 lyžička soli a pol lyžičky sódy na tri deci vody) - umyť tým tvár prípadne vlasy, neutierať a nechať zaschnúť. Potom sa to môže opláchnuť ale aj nemusí má to potom silnejší účinnok.
2. šampón alpecin double effect, prípadne šampón revivogen. Mám aj nizoral alebo šamón od biodermy node ds+, ale tie používam len ojedinele
Problém je, že nemám žiadny krém, ktorý by som mohol použiť. Vždy keď sa natriem hydratačným krémom hoc aj hypoalergénym napr od biodermy tak sa mi seborea zhorší. Skúšal som aj excipial u lipolotio ale okrem toho, že je extrémne mastný a zle sa vstrebáva tak tiež to nebol čo sa týka seborei žiadny zázrak a seborea sa mala tendenciu pri jeho použití zhoršiť aj keď v menšej miere ako u hydratačných krémoch.
Momentálne sa nekrémujem používam len aloe vera first a dávam si to na tvár. Bohužiaľ to je len šťava z aloe s rôznymi extraktmi a to nepremastí suchú pokožku.
Preto sa chcem spýtať či neviete poradiť nejaký vhodný krém, ktorý by sa dal použiť na tvár a ktorý by nezhoršoval seboreu. Prípadne môžete poradiť aj iné produkty alebo rady, ktoré by pomohli v boji so seboreou.