ahojte. mam 21 rokov, priatel 20. sme spolu uz 4 roky, a dnes som zistila ze som tehotna. priatel dnes maturuje, a ja chodim na vysku.
beriem HAK, tak to je pre mna velky sok, a neviem co dalej...som psychicky na dne teraz. zobrat si to nedam, som velmi proti tomu a este k tomu aj navstevujem psychologicku uz nejaky ten rok lebo mavam panicke zachvaty a pocity uzkosti.. viem ze zobranie dietatka by ma znizilo :(
sme obaja z velmi dobrych rodin. mam nasetrenych len cca 4 000€, z brigad a tak, bude to stacit aspon ma zaciatok ? a co potom ?:( neviem co mam robit.. rodicom to pievdat este nechcem, ani priatelovi lebo maturuje aj zajtra a nechcem ho rozrusit.
vela kamaratok ma uz deti, tiez nahodne. ale ja si to neviem predstavit. teraz necham skolu tak, budem tri roky doma, a potom co ? ved budem mat uz 24 a vtedty pojdem az na vysku a budem koncit v 29?:((
prosim poradte mi co mam robit.
dakujem
nechcene tehotenstvo, zvladnem to ?
dakujem :) bol to krasny pocit nosit dietatko pod srdieckom. verim ze sa nam to nabuduce podari. a ano, ako si napisala, ze vsetko je ako ma byt, a vsetko sa deje z nejakeho dovodu.
dakujem ti :)
Martinka,je mi velmi luto,ze ste o babo prisli.
Prosim,neber si to osobne,ze je to kvoli tebe.Naozaj sa to stava...neboj,ze uz nebudes moct mat deti.Mas este malo rokov,aby si tak zufala.Dajte si oddych,uzivajte si teraz jeden druheho a po case sa pokusite znovu.Uz budes vediet,ze strach z rodicov mat nebudes.
Budu vam oporou.Zivot ide dalej,,,aj na toto bol tam odniekial dovod,aby sa to nepodarilo teraz.Tak to proste malo byt.
Si zlata,ze si nam dala vediet,uz duplom,ked to nevyslo.
opatruj sa
ahojte priatelia, so smutkom Vam musim oznamit ze som o babo prisla pred par dnami. jeden z Vas mi tu napisal nech Vas informujem ako sa mi bude darit dalej. na babo sme sa velmi tesili, aj priatel aj rodicia. chvilu to trvalo kym sa s tym vsetci vysporiadali ale po soku prisla radost a tesenie sa.
no zial babo som v sebe neudrzala.. doktori nevedia dovod. len ze som este nebola pripravena na tehotenstvo. je to pre mna velmi tazke a citim sa byt vinna za vsetko..:( neviem ci este niekedy budem moct mat babo. je to moj sen a dufam ze si ho splnim, aj priatelovi a aj rodicom.
dakujem vsetkym za podporu
svet sa neruca :) praveze sa ti otvaraju nove moznosti
A este ti trosku odľahčim...
Nie vsetky babatka placu.Moj syn ked sa narodil,ja som popri nom mohla pravo vystudovat.On cele dni a noci spal.Nikdy neplakal.Najedol sa a spal dalej.A ked bol vacsi,tak ked aj nespal,zobudil sa a sam si stebotal.Ja som do jeho 4 rokoch spavala do 11 doobedia.Takze mozno sa aj vam zadari a budete mat dobre a spokojne babatko.
dakujem Vam velmi pekne vsetkym za rady a podporu !! velmi si to vazim lebo som cakala ze mi tu vsetci vynadaju ze na to nemam vek a zazemie - vlastny byt pre dietatko a dokoncenu skolu.
potvrdila mi to dnes doktorka, tak to mam uz na 100%. priatelovi to oznamim zajtra, a mame este neviem kedy a ako, bojim sa :( je riaditelkou na jednej zakladnej skole, take veci berie tragicky, ked to riesi na svojej skole, no neviem ako u mna bude reagovat. viem ze to bude najprv velky sok, ale potom sa budu urcite tesit. naozaj je velky dar v tejto dobe priviest zdrave dietako na svet. vzdy to bol moj sen, mat rodinu, ale asi nie v takomto veku. no prislo to teraz tak sa tomu musim postavit.
dakujem Vam este raz, ze ste ma podrzali a nezhodili za to co sa stalo.
Ahoj. V prvom rade gratulujem. Dnes nie je také samozrejmé otehotnieť bez komplikácií, ako sa zdá. Buď šťastná, že sa ti to podarilo a ber to tak, že radšej v 21 "náhodou" ako v štyridsiatke po náročných a drahých terapiách. Zo srdca ti prajem, aby si dieťatko donosila a aby ste boli všetci zdraví. Aj keď si vyplašená, tvoj prístup je chvályhodný a iste to nebude také strašné, ako si to maľuješ. Ako hovoríš, ste obaja z dobrých rodín, takže istá pomoc od rodičov sa dá očakávať. Našetrené máš, takže od nuly začínať nebudete, a iste vás aj rodičia ešte podporia. Štúdium vôbec nemusíš prerušovať na 3 roky, poznám veľa žien, ktoré počas materskej študovali a vyštudovali na individuálny plán alebo externe, moja spolužiačka dokonca do promócií porodila a vychovala dve deti, a vôbec neprerušila štúdium. Ako radí dolu Filip TT, choď sa poradiť na študijné oddelenie. Tento semester v pohode dokončíš, zimný môžeš začať a skúšky v zimnom si môžeš naplánovať alebo presunúť do letného na budúci rok, prípadne prerušiť na rok, uvidíš, ako to budeš zvládať. Všetko pôjde krok za krokom, uvidíš, dostaneš sa do rytmu a všetko zvládneš. Neboj sa, nie si v tom sama a nie si ani prvá, ani posledná. Držím palce.
Martinka
V prvom rade vam obom gratulujem.
Neboj sa,zaciatky a hlavne tie uplne extremne sa zdaju niekedy nezvladnutelne,ale u vas to nevyzera na zly zaciatok.Poses ze ste obaja z dobrych rodin a to je velke plus.Klobuk dolu,ze baba v tvojom veku ma uz nasetrenych dost peniazkov co na zaciatok vobec nie je tak malo.Aspon na zakladne veci.Rodicia zaziju sok,ale uvidis ako sa budu pretekat v nakupovani pre babatko.Po 4 rokoch mozte zacat aj s dietatkom.Poznate sa dost.A vobec nepises zeby ste mali zly vztah.
Zacni maminou ako pise Fillip.
Na priatela pockaj do zajtra,nech nie je moc rozruseny a sup sup pochvalit sa mamine.Rodicia vela krat zareaguju impulzivne,hlavne ked je tam este skola.Ale prerusis rok a mozes pokracovat.Neboj.Drzim palce
ono je otazne ze ako vies ze si tehotna robila sisi test alebo ti len meskju kramy?? priatelovi to povedz az ked bude mat po... ale najprv chod k lekarke aby ti to potvrdila skor by som to zatial nikomu nehovoril...
inak s peniazmi si nerob starosti je jasne ze bez pomoci rodicov to nedate..