Odborné skúšky, nezvládam to

Príspevok v téme: Odborné skúšky, nezvládam to
Samuel28

Po dlhej nezamestnanosti sa mi podarilo nájsť prácu v odbore ktorý som vyštudoval. Lenže na to aby som bol "plnohodnotný zamestnanec" musím urobiť odborné skúšky. Prvé skúšky som mal v zime. Nezvládol som to. Týždeň pred nimi som po prvýkrát zažil panický záchvat, tep a tlak mi vyskočili závratne vysoko, srdce mi búšilo, bolo mi na odpadnutie a nedokázal som sa upokojiť ani po celý deň, dokonca ani magnezko nepomohlo. Každý deň som hlal lexaurin. Vtedy som si to ledva prečítal, urobil som si poriadnu hanbu a vyrazili ma zo skúšky, že mám prísť nabudúce. V práci som chodil zo zvesenou hlavou, ale nepriznal som sa k záchvatu aby ma nemali za blázna. Ale o mesiac ma tie skúšky čakajú znova. Bojím sa a neviem sa prinútiť učiť. Je to vyše dvesto otázok a len vidím tu kopu papierov a doslova mi je na odpadnutie. a búši mi srdce. Večer nespím a bojím sa, že sa tie záchvaty vrátia. Nie som v tom odbore ani taký dobrý, mám pocit akoby som bol úplne trdlo, ani neviem, či to chcem robiť. Ale ak tie skúšky znovu neurobím poletím. Ešte sa k tomu pridali aj problémy v rodine. Navyše si nemôžem dovoliť ostať dlhodobo nezamestnaný. Som v koncoch. Proste cítim, že sa už úplne zosypem.

Mayaaaa24

Samo, máš to ťažké, ale ako píše Gima, možno aj motyka vystreli :) skus porozmýšľať teda viac, či tu prácu chceš alebo nie. Mám pocit akoby sa v tebe bili dve osoby....potom je to naozaj ťažké, keď sám nevieš... ale teraz je doba taká, že človek by mal byť rád, že niečo má... možno ti to aj časom pôjde... a k tým tvojim záchvatom... skús sa začať pomaly učiť a možno sa naučíš aj tú paniku ovládať....

Gima

Neboj. " Ked nepreskočíš, prehodia ťa. "
Ja som robila skúšky v totálnom delíriu, dokonca som na testoch z ekonómie zaspala. Mám niečo z ľavým kolenom a tým pádom aj z hlavou. To súvisí s pádom.
Né, že by som bola blbá, no mala som takúto situáciu počas skúšok.
Takže odpovede na otázky boli v menšom polospánku, vyklbenom kolene, neprestajnom pocite odpadnutia, no prešla som. Z hlavných predmetov mi dali 4, z počítračov 1 a slov. j. a lit. 3. Hoci som vedela otázku.
Takže neboj. Ja som to zvládla aj s cievnou mozgovou príhodou. A bol to zážitok. Ak si zdravotne v poriadku, tak ťa prehodia.