Intolerancie a candida, a laktozova intolerancia

Príspevok v téme: Intolerancie a candida, a laktozova intolerancia
silvinka 40

mam tu sice uz jednu temu o candide, chcem sa ale spytat ci mi vie niekto odpovedat ako suvisia intolerancie s kandidou. dr mi totiz povedala, vraj ked sa zbavim kandidy, odidu s nou aj intolerancie na potraviny. okrem intolerancie na laktozu, ta je vraj neliecitelna.
mam v tom zmatok. je to pravda? vyliecil sa niekto? a ta na laktozu ozaj ostane cely zivot?

Jojo1199

Presne a potom mi je zle, ked mi nieco nanutia aby sa neurazili... ja si na chleba natieram rastlinny tuk (veto, rama, a pod.)...vlastne ani neviem ci som niekedy mala mliecne maslo... ja som si dala jednu tu tabletku pocas konzumacie mliecneho vyrobku..ono sa tam uvadza pocet ze kolko..a tak mozno tie bezlaktozove veci ale tym moc neverim, takze ostavam pri sojovom mlieku.. ty co pouzivas teraz ako nahradu?

hehe1

ja viem, mne trvalo 5 rokov, pokym zistili, ze mam HIT.... viem, ze lekari su neschopni a arogantni.... ja sa citim priserne a vybavujem si, kde sa da.... ale stalo sa mi naposledy, ze som poziadal imunologicku o konkretne vysetrenia a ta prikyvla, odobrala mi krv a ked prisli vysledky, tak, to, o com som ju ziadal tam nebolo.... neskutocne...a mozem sa spytat, u koho sa liecis, ze ti dal takyto navrh ? teda ak mozes, lebo ja sice mam akcny plan, ale bol by som rad za viac alternativ.... dakujem

Silvinka 40

Vies hehe s tym vysetrenim to nie je take jednoduche. Ci mi uveris alebo nie, ja som potrebovala na to roky, kym som sa k tejto diagnoze dopracovala. Doktori to sami od seba nevysetruju, mne dokonca dvaja odmietli!! ..vysetrit, ked som sa uz sama na intetnete dopatrala, co mi moje problemy pravdepodobne sposobuje. Potom som isla k privatnej. Je to svinstvo, ale moja skusenost je taka. Citala som tu uz ale od viacerych ze im to normalny dr vysetril tak neviem...
Jojo presne tak! Aj mne....nechapu ludia, kazdy povie normalne sa najedz a nemysli na to... A ja som to dokonca uz aj skusala, vsugerovat si ze si to len namyslam..ale bohuzial. Ten enzym, vies, to je tak. Ja neviem kolko sa ho smie uzit, to kef si dam par krat za den kusok cokolady tak pred kazdym kuskom enzym? Ako to vobec nechapem... A co si natieras na chlieb? Je to tazke, ked sa musime takto obmedzovat a vsetky obaly so zlozenim studovat predtym ako to vlozime do ust... Inak ja som pocula ze tie bezlaktozove produkty, ze to je len obrovska reklama...

jojo1199

jaj, lebo ja som bola praveze velka milovnicka mlieka, som ho pila po litroch kazdy den a ked som si ako osem rocna predstavila ze ho uz nebudem moct tak som plakala... s normalnym jedlom je to u mna tak ze si ho dam ked viem napr. ze budem doma, ale inak to obmedzujem ked som v cudzom prostredi alebo viem ze mi bude dlho trvat dostat sa domov... inak neviem ci vies ale na trh sa zacinaju dostavat lieky na laktozu, teda ak ich zjes pocas prijimania mliecnych vyrobkov tak by ti nic nemalo byt... vola sa to Laktazan... uz som ho skusala a myslim ze zabera... ale to som len raz tusim skusila... a mas pravdu je to pravdepodobne vrodene, lebo matka ma to iste....
mna skor rozculuje ze ludia si myslia ze to mam psychicke... kamaratka sa raz vyjadrila ze kebyze si to nevsugurujem tak mi nic nie je... lebo som odmietla jej slahackovy kolac :/ fakt chapave....

hehe1

no vysetrovali mi uz vselico, ale nenasli kandidu.... ale z krvi test neviem, ci mi robili, ja aj hrozne kaslem, potim sa a som velmi slaby.... liecim sa na chlamydiu, ale zatial mi liecba pomaha len velmi pomaly.... ja som nemal ani laktozovu ani nic, len zrazu po nastupe vsetkych komplikacii sa mi objavili aj tieto intolerancie..... ono ak sa to premnozilo, mohlo to sposobit nastup tychto intolerancii... je to praticky likvidacia enzymov, takze sa to moze kludne upravit po vylieceni hlavneho spustaca.... este sa opytam, kde ti robili krvny test na to?

silvinka 40

jojo dakujem. ja mlieko pit samozrejme nechcem, to fakt nie. ale mne ide o normalne jedlo... ved mlieko je vo vsetkom co mam rada. ci uz pizza, orieskova cokolada, alebo len obycajny maslovy chlieb. a o syroch, ktore milujem, uz ani nehovorim. nechcem sa s tym zmierit, ze do smrti nebudem smiet jest nic mliecne. to je na slucku. aspon teda pre mna.
hehe mne bola kandida zistena z krvi. ale viem ze sa to da aj zo stolice. povedala mi to doktorka, ze kandida sposobuje intolerancie. len tu laktozovu nie, ta je vraj vrodena. tak neviem, snad nam tu niekto odpovie... daj si tu kandidu urcite vysetrit!

hehe1

a ako ti zistili kandidu? ja mam aj jedno aj druhe a mam kopec dalsich starosti, ale kandidu zistenu nemam.... tiez som si isty, ze je to z "niecoho" vsetko...

jojo1199

Ja mam intoleranciu laktozy od 8 rokov, teraz mam 25 takze je to dlhodobe... neda sa z toho dostat si myslim, niekedy som vedela presne preco ale teraz si uz nespomeniem... vraj ak nebudes pit mlieko a jest mliecne vyrobky tak by si mala byt v pohode, ale kamaratka odkedy zisitla ze je intolerantna tak nic nejedla dlhe roky a aj tak sa z toho nedostala.... ale ako myslim ze to nie je tragedia.. v dnesnej dobe existuje kopec nahradok... mne osobne velmi chuti sojove mlieko, ci mandlove alebo kozie :)