Vysoka skola alebo zahraničie ? Co by ste si vybrali?

Príspevok v téme: Vysoka skola alebo zahraničie ? Co by ste si vybrali?
Vejka19

Ahojte , co by ste si vybrali na mojom mieste ?

Chodím na obchodnú akadémiu, no mam uz pomerne stabilný príjem (pracujem pre jednu firmu ako účtovnícka) a tiez predávam oblecenie, co mi pomerne slušne vynáša , a cez vikendy pracujem ako čašníčka vo Viedni. (Som z Bratislavy). Moj príjem uz teraz myslim ze veľmi dobry (zarábam viac ako moji rodicia dorhomady) a momentalne riešim otazku ci ist na vysoku alebo do zahraničia

Na vysoku by som chcela ist externe na psychologiu(napĺňa ma) vedela by som si to predstavit v budúcnosti

Alebo ist do zahraničia pracovať ako čašníčka a popri tom sa venovať predaju veci.

Ako by ste sa rozhodli ?

anonymandrea

vejka len na tu psychologiu urcite nechod na trnavsku to co sa tam deje ake uplatkarstvo je katastrofa mojej kamoske ktora je zťp co tam spravili radsej ani nekomentujem na psychologiu chod k vam do Bratislavy pekne . Vsetko lepsie nez truni

denisaf.

ja byt tebou urcite idem do zahranicia co z vysokej skoly ked na Slovensku budes zit za par stoviek a mizerny plat tu je totiz trendom aby slovaci pracovali co najdlhsie za co najmenej penazi. Poznam vela bab z vs co robia predavacky casnicky alebo niekde 12tky za 500 eur nechci taku buducnost pokial mozes urcite chod do zahranicia

Vejka18

No ved to ze vobec este neviem co chcem robit :/ a ci vobec chcem ostat na SK alebo v zahranici . Zase nechcem cely zivot robit nejaku casnicku . Ale zase nechcem robit ani na SK z vysokou školou za 1000€ ..bavia ma jazyky a psychologia , to je asi jedine. Mozno este fotit , umelecké smery trochu. Premýšľala som ze by som sla na rok na zazykovu skolu do Anglicka alebo Irska, naučila sa perfektne anglinu a potom sa vrátila a sla na Vs alebo zvážila ci chcem zit inde ..ci mi bude Slovensko chýbať

lenka443

ja som po strednej išla do zahraničia ale po dvoch rokoch som sa vrátila a rozhodla sa pre vš, lebo síce "skúsenosti" sú ale nikde v sr som sa nestretla s tým že by sa mi to zišlo. tu bez vš je problém :/ ako keby som mala dosť ušetrené tak neváham a idem na vš v zahraničí

Mimi1222

mozno sa ti tteraz dari ale co ak potom nie? vs nie je az tak na zahodenie... trnava je dost uznavana vs a tam sa da robit co chces aj externe... ale uprimne moc so psychologiou uplatnenie nemas... preco nejdes na ekonomicku? to by si mala lepsie... ale chod do zahranicia na vs a otvoria sa ti viacere dvere do buducnosti....napr. v dansku je dobra ekonomicka, dobre tam pripravuju ziakov na prax v podnikoch, dokonca sa staraju aj o ich psychicku pohodu... casnicka v zahranici ti nic neprinesie ale vs ano... ver mi viem o com hovorim.. v robote ked prijimali novych tak uprednostnovali len tych z vs a aj ti co mali vs ale mali take praxe a brigady, ako casnik (a to aj v zahranici) a pod tak to hadzali do kosa...

Kýčera

Ak chceš študovať psychológiu na UK, tak to je len formou denného štúdia. Dá sa aj externe na iných VŠ, ale zváž úroveň.

Mesačný princ

Súhlasím s tým, čo napísal Jax.

Aj keď jazyk tiež nie je na zahodenie a skúsenosti v zahraničí sú na nezaplatenie. V minulosti by si sa už nevrátila ale migračná vlna a všetko okolo toho robia zahraničie veľmi nestabilným pre cudzincov.