Dobry den velmi by ma zaujimal nazor viacerych synovi 8 rokov bola odporucena bezlepkova dieta na 6 mesiacov casto byva chory zapaly dutin plny nos anginy pred nastupom do skoly dostal nacuvacie aparaty teraz ma aj problemy s tikmy nevedeli sme uz ako mu pomoct tak sme sa dozvedeli o kranioterapii a tam nam to bolo odpprucene s tym ze ma velmi zaneseny organizmus tak ho treba precistit pani mi to velmi logicky vysvetlila len ja mam strach ci mu tym neposkodim a druha vec ze mu to vobec nechuti tak miesam: chlieb je normalny cestoviny bezlepkove a muku miesam pohankovu so spaldovou.Dakujem za kazdu odpoved :-) pekny den.
Vylucenie lepku aj ked nieje celiakia
Špaldova je vysoko lepková. Chlebík si môžte aj upiecť, keby mal byť bezlepkový, doma upečený je najlepši. Lebo tie svinstvá zabalené v sáčkoch plné sorbitu a iných konzervačných svinstiev mne ani pes nezožral, nie ešte človek aby to do seba dával. Je to hovno kúpené za cenu zlata. Bezlepkové cestoviny áno. Zloženie: ryža, voda, soľ. - výborne. Len pozor na guarovú gumu.Tá aby v cestovinách a iných bezlepkových veciach nebola. Je to hnusné zahusťovadlo, ktoré ľudský organizmus sotva dokáže stráviť. Takmer každý má naň intoleranciu - do testov sa asi nedáva. Tiež mi raz jedna spolubývajúca grcávala a srávala, kopu intolerancií mala, kopu kníh o intoleranciách čítala, vystrábila sa zo všetkého a dala sa do poriadku, do testov vrazila majland a mala na háku celé svoje dlhy, no nechápal som. A strašne odsudzovala akékoľvek trvanlivé pečivo zabalené v sáčku, že je to ten najväčší grc sorbitový, tak hovorievala, tak len toľko.
S tými tikmi je jednoduché riešenie. Potierajte mu oči ráno a večer, vylúhovanými sačkami zo žihlavoveho, harmančekového čaju. Nech tie sáčky majú izbovú teplotu. Do stravy je dobré zaradiť mrkvu, kel, špenát, jednoducho tmavozelenú zeleninu, šošovicu, fazulu atd. Ovocie tiež. Na odhlienenie je dobrý cesnakový čaj alebo cibulový s medom, aj zázvorový. Na slnku nech nosí slnečné okuliare a klobúk.
Neutrálnu nápoj mliečny na funkciu čriev je acidofilné mlieko a jogurty. Bez smotany a cukru. Rajo, Pilos, ovocné jogurty.
Dalej predavaju aj detoxikačné čaje Harmony for body soul, zelený čaj....atd.