Neviem ani ako som to objavila, ale na youtube sú videá, ktoré obsahujú tóny, ktoré majú zvýšiť serotonin, dopamin a pod. v mozgu. Toto som počúvala si tri minúty www.youtube.com a začala som sa cítiť ako na drogách :D dokonca ma prestala bolieť hlava :D len si to vsugerujem? alebo môžu nejaké tóny zlepšiť náladu? Čo myslíte?
Je možné aby to fungovalo?
Všetko su to neurohormony takže su ovplyvňujúce. Takže vsetko je to psychický stav. No tento krát je to aj otázne ci išlo o tóny v hudbe alebo vsugerovanie si to a na myslenie stavu. Ak si tu hudbu dakedy počula a máš prijemne ci zle zážitky vtedy tak samozrejme dostanes pocit úzkosti, zvýši sa krvný tlak, nálada buď šťastná alebo depresivna. Ked si smutná pustíš si hudbu. Počúvať spomínať a mozog si uz sam určí spôsob aky N.hormon treba .
Bolo robenych mnoho studii ako hudba ovplyvnuje zdravotny stav, hlavne u pacientov, ktori maju sklerozu multiplex, parkinsonizums a ine ochorenia nervoveho povodu, takisto psychicke ochorenia.
Velmi pomahala, preto si myslim, ze tony ako sucast hudby budu mat podobny ucinok.
Urcite to treba skusit, samozrejme individualne na to budu reagovat ludia.