Nervózny kocúr- neviem, čo robiť

Príspevok v téme: Nervózny kocúr- neviem, čo robiť
Miláčik mačiek

Želám dobrý večer, aj keď mám pochybnosti, že mi tu niekto z vás s týmto problémom pomôže, ale aspoň to skúsim. Moji susedia si kúpili psa. Na môjho kocúra je veľmi agresívny a neustále po ňom šteká a naháňa ho. Keďže bývam v rodinnom dome s dvorom, tak kocúr býva väčšinou vonku, teda zvykol si tam vykonávať aj potrebu. Lenže už je trochu starší a nevládze moc utekať a vyliezť na strom, takže začal asi zo strachu tráviť viac času vnútri. Spravil som mu aj WC ale odmieta doňho chodiť, len mňaučí za oknom. A úprimne lezie mi to už na nervy, lebo celé roky som ani nevedel, že dokáže zo seba vydať hláska, vždy mal všetko čo potreboval, tak si ani takto pozornosť nevynucoval. Skúšal som ho už aj nasilu vytiahnúť von ale zaprská na mňa a vráti sa dovnútra aj keby sa mal doraziť. Dokonca som si všimol, že už dva dni má divnú srsť akoby sa neustále potil, pritom horúčku nemá, čo ma veľmi znepokojuje. Dokonca si stále vynucuje moju pozornosť, čo je tiež uňho zvláštne. Neviem, čo s ním. Susedia sa psa nezbavia. Čo mám robiť? Trápi ma, že je stále taký nervózny.

D...a

No ved, to je prve, co ma napadlo....akoze, mate so susedom dvor spolu? Ak ano, potom uz len postavit plot. Tomu veterinarovi urcite chod, ja tipujem skor na zdravotny problem.

Messje

Tie kotrmelce by mi robili starost.Kocurik moze mat aj epilepticke zachvaty.Ale zase je pravda,ze po nich by nezamraucal.
Skus jeden den ho zobrat von a hadz mu hracky.Hraj sa s nim.A uvidis.Ak sa to vobec nezmeni a neprejavi ziadny zaujem chod s nim na veterinu.
Susedia vedia byt zakerni.A ten pes sa ku tebe dostane na pozemok?

Miláčik mačiek

Na začiatok sa chcem poďakovať za odpovede.
Messje: Nenapadlo ma chodiť s ním von. To by som mohol vyskúšať, len sa bojím, že ho von nedostanem. Ale skúsiť to môžem.
Biela.Kobra: Kocúr má už desať rokov, tento rok v septembri to bude jedenásť. Má už menej energie, sem tam sa s niečim pohrá, napr. s perom, alebo s guličkami, čo ma pri pelechu. Väčšinu času aj tak prespí, ale to je asi u mačiek normálne. Je vykastrovaný, dal som ho kastrovať, keď mal asi rok, lebo až príliš vystrájal. Ďakujem za radu nenapadlo ma, že aj bez teploty mu môže niečo byť. Je pravda, že chodí teraz menej na WC a niekedy dumám, že či vôbec bol aspoň raz za deň. A ešte ma teraz napadlo, že niekedy robí kotrmelce a potom zamňaučí. Čo mi príde tiež zvláštne. Obávam sa, že so susedom to nevyriešim, lebo mám podozrenie, že si psa kúpil aj preto aby mi robil naprieky. Keby vedel, že mi to prekáža tak si kúpi ďalšie dva. Ale najskôr asi zájdem k veterinárovi, lebo ste ma teraz znepokojili, či len nemá niečo vážnejšie. Hm, bude asi problém naučiť ho žiť len vnútri, lebo potom je veľmi nervózny. O tých prípravkách som vôbec netušil, to by som mohol vyskúšať. Ďakujem za pomoc.

Biela.Kobra

Miláčik mačiek, píšete, že kocúr je starší, ale koľko je to rokov? 7 alebo 15? Je kastrovaný? Srsť môže byť zmenená chorobou. Horúčku nemusí mať, ale môže mať problémy s vylučovacím ústrojenstvom - zápal, močové kamene (a to sa mu už vôbec nebude chcieť chodiť v byte na záchod, ktorý nepozná), s pečeňou, s tráviacim ústrojenstvom alebo iné. A áno, môže to spôsobiť aj stres z nového psa, až natoľko, že kocúr môže mať z toho skutočne vážne zdravotné problémy. Je to ťažká situácia. Kúpte v lekárni valeriánové kvapky, nám ľuďom smrdia, ale mačkám voňajú, a pokvapkajte doma nejakú kocúrovu hračku (môže byť aj stará ponožka) alebo gauč, malo by to pritiahnuť jeho pozornosť a mal by potom zaspať alebo sa aspoň upokojiť. Tiež sa dá kúpiť do zásuvky difuzér Feliway, ktorý nám nevonia, ale mačkám to navodzuje príjemnejšiu atmosféru. A aj staršia mačka naučená žiť vonku sa dokáže postupne naučiť chodiť na záchod do piesku vo vnútri. Ale najprv treba vylúčiť zdravotné problémy, pretože ak kocúra pri čúraní alebo stolici niečo bolí, iste nebude mať chuť skúšať niečo nové. Ale ani to všetko nezaručí, že si zvykne na brechot psa... To už len so susedou nejako ľudsky vyriešiť, alebo postupne privykať kocúra na život dnu, veď ak je starší, má už na to pomaly vek. Držím palce.

Messje

ja kym som si zaobstarala psa,behali mi cez zahradu 2 macky od dvoch susedov a jeden zajacik.Len tak.Macky ja nemozem a mala som z toho nervy,ale ...
Odkedy mam psa,macky ani zajo nechodia.Len sa mu vyskieraju cez plot.On len dobehne ked ich zbada,sem tam stekne,ale macka ho ignoruje spoza plota.Ani sa nepohne,este sa mu ritou otoci ;-)
Ak sa pes ku vasej macke nedostane,len nanu steka,asi je to tym,ze macka nebola zvyknuta a moze byt,ze sa boji.Skuste s nou chodit von tak,ze ju zoberiete na ruky a polozite a budete s nou von.Ked pribehne pes a buse stekat,budte pri nej.Mozno si casom zvykne.Je to pre nu mozno sok.Pokial mozte,skuste byt von s nou.Aspon na chvilky par krat denne.