absolútne nemám sebavedomie prosím pomoc

Príspevok v téme: absolútne nemám sebavedomie prosím pomoc
nesebavedoma222

ahojte rada by som pocula radu niekoho kto je podobnej povahy ako ja mam totiz jeden obrovsky problem s ktorym si vobec neviem dat rady. Ide o to ze vobec ale vobec nemam sebavedomie som nesmela a ked sa mam niekoho nieco spytat radsej by som sa prepadla pod zem . Zakial som studovala na vs bolo to fajn mala som tam okruh ludi s kt.som si rozumela no ked som studium ukoncila zivot mi vrhol do tvare svoju vlastnu neschopnost. Momentalne si napriklad hladam pracu a robi mi to obrovsky problem byt napriklad na pohovore neviem sa predat ako baby ktore maju sebavedomie je na mne citit nervozita. ZOznamovanie s niekym novym je pre mna katastrofa neustale sa kontrolujem aby sa mi nieco zle nestalo aby som nieco blbe nepovedala proste som cely cas ako na ihlach :( Kto ste podobnej povahy ako ja ako ste sa premohli popripade mam sancu nabrat niekedy sebavedomie? lebo ja som uz zufala zo seba :( dakujem velmi pekne za rady

zuzkaaaaa51717272727

Ahoj, chapem ta, tiez mam nizke sebavedomie,neverim si a nedokazem sa uvolnit ked je nieco fakt dolezite predomnou alebo konverzacia s niekym s kym neviem o com hovorit.. Ale vzdy ked si nebudes verit tak sa opytaj sama seba.. Stoja mi vobec ti ludia za to?! Jasne ze nie, a nikdy nevies ci oni nezazivaju presne to iste. Chcem sa naucit mat seba na prvom mieste a aj ked sa mi nieco nepodari tak co, asi to tak ma byt.. Sice je to velmi tazke a nejde to hned. Ale hlavu hore, musis mysliet hlavne pozitivne. A kasli na vsetkych ty si to na com zalezi ! :)

zuzkaaaaa51717272727

Ahoj, chapem ta, tiez mam nizke sebavedomie,neverim si a nedokazem sa uvolnit ked je nieco fakt dolezite predomnou alebo konverzacia s niekym s kym neviem o com hovorit.. Ale vzdy ked si nebudes verit tak sa opytaj sama seba.. Stoja mi vobec ti ludia za to?! Jasne ze nie, a nikdy nevies ci oni nezazivaju presne to iste. Chcem sa naucit mat seba na prvom mieste a aj ked sa mi nieco nepodari tak co, asi to tak ma byt.. Sice je to velmi tazke a nejde to hned. Ale hlavu hore, musis mysliet hlavne pozitivne. A kasli na vsetkych ty si to na com zalezi ! :)

pytu

Ahoj. Problem je, ze to je sucastou tvojej povahy takze pravdepodobne sa toho nikdy uplne nezbavis. Neviem aka si osobnost takze tazko ti nieco konkretne poradit. Da sa to trocha zlepsit ale musis prist na to sama co ti pomaha. Ja mam podobny problem, tazsie sa spoznavam s ludmi, skor som utiahnuty a neotvaram sa ostatnym a to mi pravdepodobne sposobuje znizene sebavedomie. Rovnako ako si pisala, tiez sa dost kontrolujem co povedat a som stale v strehu. Ale prijal som to a beriem to ako dosledok svojej introvertnej osobnosti. Skus prijat to aka si a rob veci tak aby ti boli pohodlne, nesnaz sa rozmyslat nad tym ako viac nasilu komunikovat alebo robit veci ktore su ti neprijemne, to nepomoze, naopak to len zhorsi. Ak sa nerada zoznamujes tak nevyhladavaj taketo situacie. Ak ti je lepsie samej bez ludi tak ostan izolovana. Je mi jasne ze pohovori, rozhovory z kolegami a podobne, tomu sa nevyhnes. Ale pokecas si co bude nevyhnutne a pojdes niekam kde budes sama dobit baterky.

Urcite tiez existuje nieco v com si dobra. Mna napr. vzdy motivoval uspech a dodaval mi odvahu. Skus robit nieco v com si dobra a mozno ti to trocha pomoze. Ale ako som pisal, musis si sama najst sposob ako s tym bojovat. Do hlavy ti bohuzial nikto nevidi ak keby ako velmi chcel.