Dobrý den. Mam 27 rokov a mam taky menši problém. Začalo to na jesen kedy sa mi na tvári objavili vriedky v rovnobežnom pásy. Bol som stým aj u kožnej ta mi dala antibiotikovu mast kontrola az o 3mesiace... tieto vriedky sa mi uz objavili aj skorej cez leto ale potom zmizli. Teraz sa mi spravili uz aj na krku a na hrudi. Zacali ma boliet aj usi a polka tvare aj v krku. Išiel som teda usnej ta tam nic nezistila dala antibiotikove kvapky kontrola o mesiac. Medzi tym som dostal strasne bolesti aj nôh a chrbtice na nohach tiez zopar vriedkou . Jeden vecer som dostal stej bolesti krce az triasku a pocit na odpadnutie busenie srdca poslali ma na neurologiu. Tam nic nezistili len skoliozu a spina bifida. Krce sa opakovali bol som odvezeny do nemocnice tam mi zistili velku nervovu drazdivost. Tyzde do mna cpali oblbovaky a poslali ma dom. Bolest chrbta trochu prestala ale bolest ucha nie a nôh tak isto nie. Isiel som zasa k usnej ta ma poslala k zubarovy ci to nieje zo zuba. Spravili rengen a nic zle osmicku mi pre istotu vyvrtala vybrala nerv. Ale bolest stale pretrvavala. Tak som necakal a isiel som zasa k usnej bol tam na zastup iny doktor, ten tam bol aj v oktobri a pytal sa ci ma to stale boli a ja ze ano ze sa mi robia aj vriedky aj afty v ustach. Ostal zaskoceny a povedal tak dlho ucho nemoze boliet ty vriedky mozu byt HERPES ZOSTER. Tak mi dal doporucenie na infekcne. Trapim sa uz pol roka z bolestou a hadzu si ma jak handru. Aj som si myslel ze ty vriedky nejsu len tak znicoho nic nikdy som totiz vriedky nemaval. A tu nervovu drazdivost tak isto nikdy som kludas. Ale moze byt ze s toho herpesu mi poskodilo nervy.. tak som zvedavy ci to bude ono keby niekto vedel o tejto chorobe viac dajte vediet som uz zufali.. prikladam foto ako tie vyrazky vyzeraju odfotil som len jednu je mozne ze ten vyrus mozem mat tak dlho? Za pravopisne chyby sa ospravedlnujem :)
Herpes zoster
mino ty mas nieco s imunitou ked mas aj afty aj vriedky v ustach to je znakom poškodenej imunity zatial ber denne vitamin b+c a spomínaný l-lysine ale najdi si kvalitneho imunologa a chod na testy ci ti neubudaju biele krvinky
Na herpeticke infekcie odporucam uzivat L-lysin. Ja trpim na herpes simplex, ale doporucuje sa aj na herpes zoster vo vyssom davkovani. Uzivam s C, B vitaminom a zinkom.
Potiaze s pasovym oparom mozu pretrvavat az niekolko mesiacov.
ahoj! ja som tiez mala herpes ale v intimnej oblasti bolo to strasne plakala som pri kazdej navsteve wc.Kamoska mi odporucila probiotika floraliv .-kapsuly a to bolo to najlepsie co mi mohla poradit.Cena je okolo nejakych 10 eur ale su to fantasticke probiotika. po par dnochj som mala pokoj urcite ti ich odporucam ja som brala 2x denne jednu tabletu za par dni uzasna ulava. Isto ich vyskusaj.Tak isto pridaj do stravy castejsie cesnak ktory herpes uspava.
sup sup zaradit b-komplex do denneho jedalnicka ja som mala zostera raz za zivot a odvtedy nekompromisne papam b vitaminy kazdy den jednu tabletu ta bolest bola hroznaaaaa neskutocna inak ked to mavas takto casto najst si kvalitneho imunologa a dat si porobit vysetrenia treba nieje to normalny stav,
Predpokladám, že si v detstve prekonal Ovčie kiahne. Tento vírus v tele ostáva a prejaví sa pri oslabení imunitného systému - po strese, horúčkovom ochorení....