Vezenie

Príspevok v téme: Vezenie
0vecka

Viete ake su podmienky vo vezeni? Ja som akurat nasiel tuto stranku:

www.vazen.sk

Uplne ma to sokovalo ako to vo vezeni vyzera. Uplne nechapem preco tych ludi tak tyraju. VEzenie predsa nema byt trest ale ma cloveka polepsit. Podla mna by mala byt nutnost moznost byt sam na cele a mat tam pripojenie k internetu. Moznost sa vzdelavat robit sport a pracovat vzhladom na dosiahnute vzdelanie/pracovne skusenosti. Toto je fakt tazky stredovek a fakt clovek co spravi chybu sa dostane na 5 rokov do basy a uz z toho nevylezie.

Ake su vase nazory? Podla mna je uplne myslienka vezenia nezmyselna. Pochopil by som to u nezvladatelnych delikventov ktory opakovane pachaju trestnu cinnost poppripade tych nebzpecnych (vrahov a podobne) ale ak napr niekto sposobil nehodu, popripade v zapale zlosti strelil jednu policajtovi. Mal pri sebe zopar davok pervitinu alebo mozno len neodviedol dane tak si myslim ze strcenim ho do vezenia trpi cela spolocnost a najviac asi jeho rodina. Preco nenechaju takeho cloveka dalej pracovat a trest moze prebiehat v case napr osobneho volna. Preco ho musia strcit do basy kde zije v neludskych podmienkach a je tu velka sanca ze sa vobec nenapravi ale skor naopak??

PS Vezenie pisem naschval s e pretoze ä neuznavam.

0vecka

jasne zaujimave je ze tam kde su basy miernejsie zapadna europa popripade skandinavia je aj menej veznov... najviac veznov je prave tam kde je basa horsia.. imho je to tym ze taky vezen sa po nejakom case straveni vo vezeni odnauci uplne normalnym veciam... imho absolutne nezmyselny a navyse sadisticky system nehovoriac o tom ze napr do vysetrovacky kde su podmienky min na SK a CZ ovela horsie ako v base a tam sa dostavaju aj preukazatelne nevinny ludia. Sa divim ze este existuju ludia co toto obhajuju

Slobodna

Ak spacha niekto trestny cin, ide do vazenia preto, aby si ho odpykal a nie do wellnessu, aby sa napravil. Naprava nastava az po odpykani trestu a prepusteni na slobodu.

Tuk tuk