ahojte,mám 19 r. , 170 cm a vážim 63 kg.rada by som sa dopracovala na moju pôvodnú váhu-55 kg.tento nárast hmotnosti u mňa nastal za posledný rok,myslím že i vdaka HAK,pretože mám aj viacej sprievodných znakov.ale to je vedľajšie.nešportujem,priznám sa že môj jediný pohyb je cesta zo školy,inak chodím autom..a čo sa týka stravy,jem dosť nezdravo..vlastne ked tak rozmýšľam,v mojom jedálničku sa ani nenachádza nič zdravé..jem veľa bieleho pečiva,sladkostí,chipsov a mám rada ,,dobré tučné,,jedlo..a to hlavne večer s priateľom ked si varíme a jeme aj o 1 ráno..začínam sa však cítiť zle a to hlavne preto,že mám veľa vecí do ktorých som sa minulý rok v pohode zmestila a teraz ich už neoblečiem.uvedomujem si,čo robím zle a myslím,že kilá mi pôjdu dole ked jedálniček zmením a trocha pocvičím,pretože na to koľko zjem až takú hroznú postavu nemám,mám celkom dobrý metabolizmus..chcela by som však schudnúť z bokov a hlavne zo zadku,ten je dosť veľký :) nedávno som si kúpila odšťavovač a mixér a chcela by som skúsiť napr.týždeň piť iba nejaké ovocné a zeleninové šťavy a jesť rôzne kaše-napr.rozmixované avokádo,oriešky,nejaké ovocie..chcem sa spýtať,či je bezpečné dlhodobejšie jesť ,piť iba takéto veci ,či mi to nejak neuškodí a nepoškodí trávenie.pretože mám celkom problém zjesť surovú zeleninu alebo nejaké šaláty,toto mi príde ako fajn voľba.dakujem za rady.samozrejme okrem toho by som pila i vodu a nejaké bylinkové čaje
Smoothie dieta?
keď chceš schudnúť, tak by si mala v prvom rade obmedziť sacharidy a nahradiť ich bielkovinami. no a teda v zelenine a najmä v ovocí je teda tých sacharidov veľmi veľa, takže nalievať sa smoothiečkami celé dni podľa mňa žiadna výhra. mne osobne sa naopak, osvedčil stav, keď som sa vďaka ketodiéte dostala do ketózy - obmedzíš cukry na totálne minimum a nahradíš ich bielkovinami, a výsledky prídu fakt, že veľmi rýchlo!
Daju sa robiť aj zeleninove smoothie, so zelerom, špenátom a japlkom + kiwi. Je to pod názvom Pepkov smoothie. Ten je dobry na imunitu.
jj odstavovanie je blbost....akoze je to skoro to iste ako pit kolu...cukru je tam skoro rovnkao jedine mas tam nejake vitaminy ktore pravdepodobne aj tak nepotrebujes.... inak nastuduj si nieco o zdrave lebo porovnavat biele pecivo so sladkostami je trosku divne...biele pecivo ma sice nejaku tu kaloriu ale vobec sa neda povedat ze sa z toho pribera alebo ze je to nezdrave...
skus vylucit tie sladkosti a prestuduj si trosku kaloricke tabulky..oriesky su asi to najtucnejsie co existuje....
dnes sa kopec ludi necha nachytat na vselijake trendy, skratky a hluposti. Smoothie detto. odstavenim sposobis, ze vypijes doslova vodu s cukrom - bez vlakniny a tuku, a teda jes len cukor. takze na chudnutie zabudni. prudko si dostanes telo do soku a potom budes priberat z omnoho mensieho mnozstva jedla.
HAK z priberania nevin, to je mytus. mas hrozne stravovanie a malo pohybu. takze uprav stravovanie, zacni sa viac hybat a pojde to. smoothie je v podstate dezert, pochutka a casto moze ist o kaloricku bombu. ked uz, tak raz za cas... nauc sa radsej jest normalne a vyvazene ;-). vacsina chorob vznika z nedostatku pohybu. takze vies, kde zacat....
pri diete telo najprv šokuješ, že to čoooo, kde sú sračky na ktoré som zvyknuté! Cukrové a mäsové absťáky ťa neminú a keď dietu skončíš, vyžereš celú chladničku aj so špajzou. Normálne jedz tak ako doteraz + šťavy ráno napríklad a smoothies večer a v noci.
Poobzeraj sa po špaldovom pečive, chodievaj pešo DO aj ZO školy a hýb sa. Pomaly alebo aj rýchlo sa môžeš zbavovať zbytočných vecí ako čipsy a nahrádzať ich chrumkavou zeleninou. Obmedzuj trochu tučné jedlá a máš to. Ak sa dostavý efekt a budeš chudnúť, bingo. Ak nie, musíš asi pritvrdiť. Ale pri radikálnej zmene nevydržíš dlho. Zmeny na ktoré si zvykáš pomaly a postupne majú väčšiu šancu na úspech. Veľa zdaru.
ty musis celkovo zmenit stravu a zivotny styl. Dieta ti prilis nepomoze.