Dobry den, mam otazku pre zeny ktore maju podobnu skusenost. Uz asi tyzden mam bolesti dolnej chrbtice na stranach a nafuknute brucho ktore ma asi 3 dni boli. Isla som k doktorke,obvodnej, sestre som povedala aky mam problem vycikala som sa do pohara a dostala antibiotikum. Menstruaciu som mala pred 2 týždňami ale velmi slabú a kratku asi 2 dnove spinenie. Bojim sa brať tie tabletky neviem ci pri zapale močových ciest je normálna bolest dolneho brucha. Pri moceni bolesti nemam iba chodim casto a mam pocit ze sa úplne nevyprazdnim. Myslite ze by doktorka videla na základe mocu pripadne zacinajuce tehotenstvo? Vďaka
Zapal mocovych ciest,mozna gravidita
Močová trubica ženy je tri krát kratšia ako močová trubica u mužov. Pokiaľ u mužov meria 15 cm, u žien dosahuje dĺžku 4-5 cm, čím je urogenitálny trakt častejšie ohrozený prienikom baktérií z okolia konečníka a pošvy. Z hľadiska anatómie je ústie ženskej močovej rúry v porovnaní s mužským penisom aj bližšie ku konečníku, odkiaľ majú črevné baktérie ľahší prístup k močovým cestám. Spúšťacím mechanizmom zápalu môže byť aj príliš vášnivý pohlavný styk, pri ktorom príde k porušeniu sliznice. Napriek dostatočnej hygiene trpia často opakovanými zápalmi močových ciest sexuálne aktívne ženy, pretože penis môže trením zatlačiť do mechúra baktérie, ktoré sa zdržujú pri ústí močovej rúry
Opakované zápaly močových ciest sú často spojené s gynekologickými zápalmi. Opakované a neliečené urogynekologické zápaly spôsobujú ďalšie komplikácie v podobe pozápalových zmien a zrastov...
Ak ti zobrala moč, tak v ňom na takom testovacom prúžku asi zistila, že máš zápal, keď ti dala antibiotiká. Len tak by ti ich hádam nedávala. A bežným vyšetrením moču testovacími prúžkami ti tehotenstvo určite nezistia. Na to sú predsa tehotenské testy. Ak chceš vedieť, či si tehotná, kúp si tehotenský test v lekárni a je to.