Paranoidná?

Príspevok v téme: Paranoidná?
jmjm

Vždy som bývala bojko,ako malá som sa bála chodiť sama po vonku,bála som sa tmy a pod..žiaľ,niektoré problémy sa so mnou tiahnu doteraz a to už mám takmer 20.som prehnane opatrná,často si namýšľam zlé veci.bojím sa sama doma,najviac večer.celkovo sa bojím tmy.no asi najväčší strach mám z toho,ked mám večer niekam ísť.nerobí mi to problém na miestach kde sú ľudia,napr.pri obchodoch a všade tam,kde viem,že je ešte živo.akonáhle však prechádzam cez sídliská,mám nutkavý pocit nenápadne sa otáčať za seba či ma niekto nesleduje,poprípade ked zbadám pre mňa ,,podozrivú,,osobu,začne mi byť srdce.takouto osobou myslím samozrejme chlapov,hlavne ked idú osamote a vypadajú divne.môj strach zašiel až tak daleko,že ked som vonku s priateľom a v noci ma ide vyprevadiť domov,ide so mnou vždy až hore pri moje dvere.pretože sa veľmi bojím ísť sama cez vchod a čakať na výťah,bojím sa,že tam niekto bude schovaný.priateľ mi to toleruje a pomáha mi,nevadí mu to,no sú sitácie ked som vystavená čeliť tomuto strachu sama.napr.ked idem von s kamarátkou a vraciam sa domov neskoro po tme,mám v ruke pripravený kľúč alebo niečo a obzerám sa s malou dusou na všetky strany.ked je už tma a mám ísť ešte len von,priateľovi otvorím vchod a on ma ide počkať až hore.som mu za to veľmi vdačná a neviem si predstaviť že by osm mala niekoho iného a hambila by som sa priznať sa s tým,požiadať ho,aby ma vyprevadil až hore.je to normálne?má tu niekto podobný problém?

lolinka

No neviem či je to dar keď stále žije v strachu a tým pádom ju to asi dosť obmedzuje. V akom veľkom paneláku žiješ, poznáš svojich susedov? Či sú tam nejakí asociáli alebo slušní ľudia, ktorí by ťa určite neprepadli. Stalo sa ti niekedy v minulosti, že ťa niekto prepadol alebo niekoho z tvojej rodiny či známych? Podľa mňa je to istý druh fóbie, niekto má fóbiu z výťahov, z uzavretých či otvorených priestranstiev, ty zrejme z tmy. Fóbie nám znepríjemňujú život vo väčšej alebo menšej miere. Podľa mňa by si mala navštíviť nejakú psychologičku a chodiť na terapiu, aby si sa toho prehnaného strachu zbavila. Dá sa to riešiť.

prezyvka111

no a co, niesi paranoidná, never nikomu, bud obozretná, opatrná, ak cítis ze nieco niekde "je" alebo nieco nie je ako má byť, tak pravdepodobne to tak je. uč sa, ver sebe, nebud zase prehnane upodozrievavá aj ked to nieje na skodu. len ludia to nechápu, nepochopia ťa takže nauč sa o tom s nimi nebaviť, ber to ako "dar"