Ahojte.Mam 23 rokov,od 15 sa liecim na depresiu a uzkost.Napisem vam to pekne po poriadku.Od mala som trochu tichsi,nepriebojny chlapec,na zakladke od 7 rocnika ma psychicky deptalo par spoluziakov,povysovanie,nadavky,vyhrazky ze ma zmlatia atd.nejako som to prezil,bol som dobry sportovec,mal vsetko co som mal mat,no to mi velmi vadilo,vzdy ked som prisiel domov zo skoly mal som strach o nasledujuci den,ci sa mi nieco nestane,co to zas bude atd.nasledne som zacal asi od 8 rocnika hrat automaty,tipovat sportove vysledky cez pocitac.Po skonceni zakladnej skoly som cele 2 mesiace prazdnin stravil pri pocitaci a tipoval som,nemal som zaujem o nic.Prehral som otcovi 100 tisic korun,upadol som depresii,strachu.Hned nastup na strednu skolu kde som bol zas sikanovany a psychicky som to uz nezvladal tak som to povedal doma a s mojim suhlasom som isiel do detskej psychiatrickej liecebne.Tam som sa dal ako tak do normalu.Potom som prestupil zo strednej skoly ņa ucnovku,tam ma prijali vcelku fajn,ziadna sikana ani nic podobne,nasiel som si kamaratov a zacal som trosku vystrkovat rozky,zacal som byt sebavedomejsi,drzejsi atd.bol som hulvat,nadaval som na ucitelov,robil si co chcel,chodil poza skolu,hral automaty a zacal trochu popijat a chodit po diskotekach.Velakrat ma nasiel otec pri automate,mama,hral som aj hodiny v kuse,stres,strach,peklo.Skoncilo to vsetko potom ako som sa stavil po prepitej noci a domacom vycinani v psychiatrickej liecebni uz pre dospelych.Po prelieceni som si uvedomil ze to takto dalej ist nemoze a musim sa zmenit.Nepijem asi 2 roky,nehrajem automaty..ale trapi ma moja minulost a mam pochybnosti o sebe ci som niekomu neublizil ked som hral automaty alebo pil,ci som niekoho nezabil v noci ked som vysiel z ciernej miestnosti od automatu po par hodinach hrania bez koruny,ci som niekoho neokradal,ci ma niekto nezbije alebo ci sa mi nieco nestane,v....dy ked chcem nieco pre seba urobit tak vzdy ma napadnu taketo veci a pomyslim si ze to aj tak nema vyznam robit, lebo aj tak sa mi neco stane atd. a taketo myslienky.Lebo spominam si,ze ma napadli pocas mojich hracich excesov aj tieto myslienky.Dost mi je luto co som povystrajal,mam o sebe pochybnosti ci som dobry clovek....mam diagnostikovanu depresiu a uzkost..ale myslim ze mam aj schizofreniu..co myslite?Mozem mat vobec lepsiu buducnost? Normalne zit?...Dakujem.
Mam schizofreniu? POMOC
Kataaa dakujem za povzbudenie :)
Ahoj. SOm presvedcena ze dokázes prezit plnohodnotný život. Proste prvy ktok je to, ze si s tým skoncil, keby bolo takych ludi viac. Teraz sa skor snaz za minulostou spravit hrubu ciaru a co najmenej na nu mysliet. Proste bolo to tak, stalo sa a teraz uz si lepsi clovek. Hľad dopredu! Držím palce :)
ja ta poznam osobne a viem ze si bral pervitin
Liecim sa na uzkost a depresiu od 15tich rokov..ale myslel som si ze je to schizofrenia...napriklad dnes som ani nevedel vstat z postele,nemal som sil a rozmyslam ci som nahodou niekoho nezabil v minulosti pocas mojich alkoholickych a gamblerskych excesov a teraz mi to zistia a bude zle..alebo ako nedavno som cital v novinach ze v nasom meste niekoho zabili a hned myslienky ci som to nebol ja,pojdem do chladku atd...mal som davnejsie aj myslienky ako ze niekomu ublizim,dietatu atd.samozrejme ze som nechcel..chvalabohu to uz nemam ale zase mam tie stavy o zabiti...chcel by som viest normalny zivot,najst si dievca,pracu...ale neviem ci niekedy budem v pohode
skor si myslim, ze trpis uzkostou - je to velmi neprijemny stav a clovek vtedy vidi veci zvelicene a prehana, lutuje sa a vobec nie je vo svojej kozi, ak sa uzkost stupnuje moze prejst az do paniky a vtedy si o sebe clovek moze mysliet, ze sa zblazni, alebo je blazon a pod. ale su to vsetko len neuroticke prejavy - uzkost a panika - zabehni za psychiatrom, mozno ti da nejake antidepresiva, alebo lieky na uzkost - aj take su napr. frontin, neurol, diazepan a pod . nie som lekar - moj nazor.
cim viac sa obavas tym je vacsia pravdepodobnost ze to dostanes
Salmonella schizofreniu mat urcite nechcem,ale velmi sa toho obavam
Ziaden pervitin som nebral.
zabudol si napisat ze si fukal pervitin
A kebyže ju máš, tak čo na tom? To nie je diplom, ani vyznamenanie:-)
Schizofréniu určite nemáš.. Ona sa vyznačuje hlavne zvukovými halucináciami. Ty máš akurát tak paranoje a výčitky. To môže byť depresia.. Ak ti môžem poradiť skús kineziológiu to je vlastne odblokovanie psychických blokov. Zbavil by si sa pocitu viny za svoje činy v minulosti. SI veľmi precitlivený a veľmi si všetko pripúšťaš.. Ľudia s takou povahou to majú časté.. Ja tiež