Caute,
mam 68 kg a chcela by som pri vyske 164 cm zhodit .Neviete mi poradit presny jedalnicek ako sa stravovat.Kolko by som mala schudnut a staci denne spalit 150 kcal na bezaicom pase ?
Dakujem za kazdu odpoved .
podari sa mi konecne schudnut ?
www.zdravie.sk
Prosím poradte :(
Ahoj :) Môžem ti odporučiť zmes morských a sladkovodných rias Spirulina, Chlorella a Kelp. Je to nie len na chudnutie, ale aj na detox. Ja to užívam zatiaľ dva mesiace, ešte prvé balenie, ale schudla som zatiaľ 5 kíl a cítim sa oveľa lepšie -odkaz odstránený- :-)
To je uplne super ze sa ti to podarilo :-)
ahojte,som úplne normálna žena,ktorá sa celý život trápila diétami a jojo efektami po nich,,chcela by som vám priblížit spôsob akým sa to poodarilo konecne mne..asi pred rokom mi známa odporučila jednu skupinu na facebooku,ktora sa venuje poradenstvu v oblasti zdravej výživy a chudnutia.Zo zaciatku som bola veľmi skeptická a produkty sa mi zdali drahé,ale na naliehanie mojej známej(ktorá v tom čase schudla 8 kil),som si povedala,že už som skúsila všetko,tak prečo nie aj toto.Na môj obrovský údiv som začala krásne chudnúť,cítila som sa skvelo a dokonca sa mi zlepšila pleť.No ostávala som veľmi opatrná a čakala čo prinesú daľšie týždne a mesiace.Výsledok?Základný program som ukončila pred dvoma mesiacmi,teraz už len udržiavam hmotnosť,znížil sa mi krvný tlak a vyzerám o desať rokov mladšie:)))
Cítim povinnosť sa týmto skvelým ľudom odvdačiť a takisto pomôcť tým,ktorý blúdia v nekonečnom kruhu diéta-jojo efekt
Ich skupina má názov chudnutie zdravo a efektívne na facebooku
Viem,že veľa z vás si bude myslieť,že robím reklamu,ale ja som na to hrdá,lebo takéto niečo si reklamu zaslúži
www.facebook.com
tiež si myslím, že zmena životného štýlu je lepšia než sa pár týždňov držať nejakého jedálnička.
Na tom bežiacom páse odporúčam intervalové cvičenie, teda striedať vysokú záťaž s krokom. Je to zdravšie pre srdce než hodina joggingu. Najzdravšie by bolo keby to bolo na čerstvom vzduchu ;)
A jedálniček, ja som najviac chudla pri vyradení múky (teda aj pečivo...), cukru a určitých mliečnych výrobkov (sladké mlieko, syry). Išlo to nejak samo. Na raňajky striedať vajíčka so zeleninou, jablkovo mrkvový šalát s orieškami/semienkami, neochutený tvaroh/jogurt s orieškami/semienkami/kokosu a možno s pridaním oleja (mandľový, makový, kokosový..., ovsené vločky (už večer namočiť do vody s jablčným octom, ráno prepláchnuť a krátko povariť vo vode alebo kokosovom/mandľovom mlieku... Pokiaľ máš rada avokádo tak buď na sladko s banánom napr popučiť, alebo na slano.
Obed mäso, ryba so zeleninou, fermentovaná sója (tempeh...) so zeleninou, vajíčka na rôzny spôsob, husté polievky....
Večera šalát, opäť s niečím kalorickejším ako oriešky a semienka, avokádo, vajíčka... alebo smoothie.
Proste snažiť sa jesť celé prirodzené čo najmenej spracované potraviny a kilá pôjdu dole prirodzene. Pokiaľ múka tak v menšom množstve a nie nutne denne, a je dobré naučiť sa kváskovať alebo kupovať si kváskové pečivo (bez droždia), Je to fakt rozdiel, nenafukuje z neho, nie je z neho človek taký preťažený. Mne chutí najviac domáci kváskový chlieb, kupovaný mi veľmi nechutil, neviem prečo. Je to pomerne ľahké, sú spôsoby aj pre menej zdatných či viac zaneprázdnených ľudí...
Medzi hlavnými jedlami kľudne aj ovocie, alebo oriešky, alebo také domáce "musli" tyčinky z orieškov, sušeného ovocia, kokosu, možno vločiek....
mne sa osvedčila bielkovinová ketodiéta. teda obmedzenie sacharidov, vyšší príjem bielkovín. zo začiatku náročnejšie, ak si predtým zvykla tak ako ja fičať na sladkom a nezdravom, no kilá idú pekne dolu. :)
Men postupne zivotny styl. Nie vsetko naraz. Napriklad par minut pohybu na beziacom pase je vyborny napad. Postupne zaraduj do zivota viac zmien, ktore podporia tvoj ciel schudnut. Beziaci pas nevyriesi tvoj problem. Ale vyrazne prispeje k tomu, aby si sa dostala presne tam, kam chces. Takisto ohladne stravovania si hladaj informacie na internete, ale daj na zdravy usudok, nie vsetko funguje. A postupne skusaj, ako sa citis, ako to na teba vplyva.
mozno bz len pomohlo zmenit pristup k zivotu
fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net
podla BMI by si mala schudnut kilo .. vychdzam z toho ze 22 je tvoj vek.
a uz to tu opakujem asi 100x na chudnutie nemusis robit ziadny sport staci zozrat menej ako spalis... teoreticky staci ostat cely den v posteli...
a co sa tych spalenych kalorii tyk anespoliehaj sa na to co ti ukazuje beziaci pas.. vecsinou su to hovadiny...
inak na schudnutie asi 1kg musis spalit asi 7000kcal