Ahojte. Mam plno priateliek a aj tu su take temy, kde sa zeny stazuju, ze ich priatelia nechcu zavazky, no hlavne deti.
Ja som v opacnej situacii. Ja deti zrejme mat mozem, ale su dovody, preco som sa rozhodla, ze deti radsej nechcem /uz mam dobre po tridsiatke/. A nikdy som ani necitila take to tikanie biologickych hodin, deti mam velmi rada, ale vlastne nechcem /no zas keby som nahodou otehotnela, tak by som na potrat nesla. Rozumovo viem, zeby som to zvladla, vychovala, postarala sa ako najlepsie viem. No vzdy sa chranim, aby k tomu nedoslo/.
No a o co ide? Proste sa mi to stalo uz viackrat pri roznych muzoch, ze oni po tych detoch so mnou tuzia. Aj teraz. Mam priatela. Uz minule mi rozpraval, ze sa mu snivalo, ze sa nam narodila dcerka a bola krasna po mne, ze mala moj usmev. A dnes ma dorazil hlaskou, ze chce, aby som bola matkou jeho dietata, a ze ci mu mozem slubit, ze mu dam minimalne dve deti..
No ja som to zacala zahovarat hned tym, ze dieta je celozivotny zavazok, ze to nas spoji uz navzdy, ze na to treba mat vytvorene podmienky tak domov, ako aj financne prostriedky. Radsej som ho strasila tym, ze on by musel pracovat, zarabat peniaze a ja by som bola doma s dietatom. No proste aby som ho znechutila. Odplasila. A on? Ze on si je vsetkeho vedomy. Ze si ma vezme za zenu, ze sa bude starat, zarabat, vytvori nam domov, ale ze chce mat so mnou minimalne dve deti. No ja som z toho ostala nervozna, radsej som si teraz vecer otvorila flasku vina a rozmyslam, ako to ukoncit. Vsak on je tym ako posadnuty. A je jedno ci je to slovak alebo cudzinec. Akoby som mala na cele napisane, ze som na materstvo ako stvorena. No ja to tak necitim. Uz som mala v minulosti vztah aj s takym, co uz dieta mal a dalsie uz neplanoval. No po case aj taky zacal rozmyslat o dietati.
Ja sa deti bojim. Ved to nie je na tyzden, na mesiac, alebo na rok. Je to zavazok na cely život predsa.
A vraj muzi nechcu deti...
na toto sa hodí táto pesnička :)
www.youtube.com
cim viac nechces tak tym viac chlap bude chciet
Ked deti nechces, samozrejme ich nemaj nasilu. Bud sa s tym tvoj partber zmieri, o com pochybujem, alebo pride rozchod. Ked vstupujes do vztahu, poznavaj toho chlaoa, aky je, ci chce alebo nechce deti atd. lebo potom to takto dopadne. Prajem vela stastia.
Miesto zložitých úvah z inej dimenzie platí základná pravda - muži chcú vlastné deti, chcú dedičov, potomkov vlastných génov. Žiaľ nie každú ženu si vedia predstaviť v úlohe matky svojich detí.
ano otaca sa to lebo zeny na seba preberaju muzske role a tak nevyhnutne musia muzi preberat tie zenske. A nech si hocikto hovori hocico o zenskej emancipacii,je to proste tak ze zena ma byt zena a nie muz. V zene maju prevladat zenske energie a v muzovi muzske. Lenze v dnesnej dobe robia zeny muzske veci, a to teraz nehovorim o pracovnych zalezitostiach. Ide o spravanie. Zeny si nenechaju pomoct, hraju sa na tvrdasky,silne, bez emocii, atd. A prave tam to je. Akonahle sa v partnerstve zena tvari ako muz - je silna, nedovoli muzovi aby jej pomohol,nedovoli si prejavit city (to je jedna z uloh zien, prejavovat city, a na zaklade emocii sa rozhodovat a nie podla rozumuteda nie z velkej casti, Proste zena ma tvorit emocne) tak muz prebera tuto ulohu na seba - nevedome samozrejme. Cize zozenstieva. Zene dnes nie je dovolene byt zenou. Dnesna muzmi vedena spolocnost ich tlaci do niecoho, co pre ne nie je prirodzene. Cenia sa muzske kvality.
ono sa to v poslednej dobe otaca... chlapi nechcu moc sex a chcu deti ... staci si preletiet tieto temy
Mozno je to aj o tom, ze tie co deti chcu a tuzia po nich, tak zrejme neraz az prilis tlacia na pilu) a ty nechces neriesis to, tak asi prave preto to chcu. Alebo si ta tym chcu mozno len priputat k sebe ai)