Prosim, poraďte mi nejako. Možno sa Vám to bude zdať smiešne, ale nechcem aby môj brat mi rozbil rodinu.
Žijem s bratom a mojou mamou, otca bohužiaľ nemám ten by spravil poriadok. Brat ma priateľku, ktorá sa podľa mňa snaží rozvrátiť moju rodinu. Viem žeby som nemal a asi teraz ma možno budete odsudzovať, ale preto že brat mi už párkrát podrazil nohy tak mu čítam správy na nemenovanej soc. sieti.
Odtial som sa dozvedel tolko vecí že už mam toho všetkého dosť. Kým nemal môj brat TÚTO priateľku tak všetko bolo OK, no teraz je neustále na internete, píše si s priateľkou a aby toho nebolo málo v noci snou musi ešte volať cez webkameru, ja kôli tomu ťažko a neskoro zaspavam a potom sa do školy zobudzam unavený.
Moja mama sa z jeho priateľkou pohádal a, nebudem písať teraz dôvod, zistil som že brat je falošný na jednej strane sa doma tvári že všetko je v poriadku a na druhej strane ohovára mňa a moju mamu z priateľkou. Veľmi ma to trápi ani nie tak kvôli mne, ale kvôli mojej mame, pretože sa dosť trápi a keby sa dozvedela ešte aj to tak by ju to položilo psychicky úplne. Aby toho nebolo málo môj brat v podstate nemá prácu, mal najprv na dohodu, no po novom roku chodil v podstate načierno, posledný mesiac / februar/ nebol v praci vôbec, klamal že chodí do práce a chodil za priateľkou celý mesiac za mamine peniaze - cesta autobusom, keďže mu majiteľ ešte nedal peniaze.
Niesme v takej finančnej pozícii aby sme si mohli dovoliť vyhadzovať peniaze, no on si v pohode chodil za priateľkou.
Vidím že kvôli nej má už psychické problémy / samovražedné sklony, útek z domova/ neviem či to všetko len hrá alebo je to naozaj tak. Všetko sa to začalo vstupom tejto osoby do jeho života.
Jeho priateľka nadáva na moju mamu a navadza môjho brata nato, aby ju nepočúval a ignoroval.
Veľmi ma to trápi, možno vám sa to zdá ako humorny príbeh, ale je to naozaj tak. Ja už okrem svojej rodiny nemám nikoho :-\, je mi z toho všetkého do plaču ale musím len byť ticho a dusiť to v sebe aby som mame nepovedal pravdu lebo by ju to ranilo, a bratovi aby neodišiel z domu :-\ prepáčte ak vás tým otravujem ale vážne sa už nemam s kým porozprávať o týchto veciach.
A nie nemám 15 rokov, ale o nieco viac...
ĎAKUJEM že ste si to aspoň prečítali.
Prosím, nechcem stratiť rodinu.
Messje, asi máš pravdu, možno to bude najlepšie riešenie. :-)
ano,pisal si,ze to mas s tych sprav...to mi nejak uslo.Tak vies co by som urobila ja?Niekedy je lepsie nevediet.Prestan citat spravy.Predsa je to len ich sukromie.Ja mam syna,ktory ma 16 a aj ked som mala vela moznosti,nikdy som mu nic necitala.Nie je to dobre.To,ze brat raz odide,nech ide.Raz urcite odides aj ty.Nechaj ho.Ved on sa vrati.Ale tie spravy prestat citat je najlepsie riesenie.Nebude ta to tak hnevat.
No ved ide prave o to, že keď jej poviem nech si neotvara usta na moju mamu tak bude hneď vedieť že čítam ich správy z bratom a brat by kvôli tomu a hlavne aj kvôli nej možno odišiel z domu, to tiež nechcem. Ona brata manipuluje a stavia proti jeho vlastnej rodine a brat ju poslúcha na slovo.
Vyzerá to tak, že si budem musieť vybrať menšie zlo, alebo to nechať tak a možno sa časom rozídu.
Priznám sa, že tiež hrám na dve strany. Pred bratom a jeho priateľkou sa tvárim, že proti jeho priateľke nič nemám, ale dosť mi prekáža. Na brata nie som nejak nazlostený, na to ho mám veľmi rád. Som nekonfliktný typ a preto sa nikdy nepriklaniam k žiadnej zo strán.
Je ti luto mamy lebo nejaka furia robi v rodine intrigy Co keby si jej povedal na rovinu ze ju akceptujes ako priatelku brata ale hlupe reci na mamu nech si necha pre seba.Treba jej len ukazat kto je panom domu.A bratovi by som povedala ako prvemu nech si s nou urobi poriadky.Keby si just mal aj len 15.Mas pravo zastat sa blizkeho cloveka.
No to dufam aj ja, ako niesom nejaký neprajník, ale konkrétne mi táto osoba vadí a to mal už niekoľko priateliek a ani s jedno som nemal problém.
S touto už chodí niečo cez rok a za mesiac sa minimálne raz pohadaju tak tiež si myslím že im to dlho nevydrží.
Viem že týmto že tu budem vyplakavať nič nezmenim, ale aspoň sa cítim o niečo lepšie že som to dostal zo seba von.
Ďakujem za súcit :-)
Sucitim s tebou, rozumiem, ze brat a mama su ti vsetko, co mas.
Osobne si myslim, ze je velka pravdepodobnost, ze ten vztah tvojho brata sa do niekolkych mesiacov rozpadne sam od seba. Bez prace a bez penazi to bratovi pojde tazko. Mozno potom oceni aj mamu.