Prosim, poraďte mi nejako. Možno sa Vám to bude zdať smiešne, ale nechcem aby môj brat mi rozbil rodinu.
Žijem s bratom a mojou mamou, otca bohužiaľ nemám ten by spravil poriadok. Brat ma priateľku, ktorá sa podľa mňa snaží rozvrátiť moju rodinu. Viem žeby som nemal a asi teraz ma možno budete odsudzovať, ale preto že brat mi už párkrát podrazil nohy tak mu čítam správy na nemenovanej soc. sieti.
Odtial som sa dozvedel tolko vecí že už mam toho všetkého dosť. Kým nemal môj brat TÚTO priateľku tak všetko bolo OK, no teraz je neustále na internete, píše si s priateľkou a aby toho nebolo málo v noci snou musi ešte volať cez webkameru, ja kôli tomu ťažko a neskoro zaspavam a potom sa do školy zobudzam unavený.
Moja mama sa z jeho priateľkou pohádal a, nebudem písať teraz dôvod, zistil som že brat je falošný na jednej strane sa doma tvári že všetko je v poriadku a na druhej strane ohovára mňa a moju mamu z priateľkou. Veľmi ma to trápi ani nie tak kvôli mne, ale kvôli mojej mame, pretože sa dosť trápi a keby sa dozvedela ešte aj to tak by ju to položilo psychicky úplne. Aby toho nebolo málo môj brat v podstate nemá prácu, mal najprv na dohodu, no po novom roku chodil v podstate načierno, posledný mesiac / februar/ nebol v praci vôbec, klamal že chodí do práce a chodil za priateľkou celý mesiac za mamine peniaze - cesta autobusom, keďže mu majiteľ ešte nedal peniaze.
Niesme v takej finančnej pozícii aby sme si mohli dovoliť vyhadzovať peniaze, no on si v pohode chodil za priateľkou.
Vidím že kvôli nej má už psychické problémy / samovražedné sklony, útek z domova/ neviem či to všetko len hrá alebo je to naozaj tak. Všetko sa to začalo vstupom tejto osoby do jeho života.
Jeho priateľka nadáva na moju mamu a navadza môjho brata nato, aby ju nepočúval a ignoroval.
Veľmi ma to trápi, možno vám sa to zdá ako humorny príbeh, ale je to naozaj tak. Ja už okrem svojej rodiny nemám nikoho :-\, je mi z toho všetkého do plaču ale musím len byť ticho a dusiť to v sebe aby som mame nepovedal pravdu lebo by ju to ranilo, a bratovi aby neodišiel z domu :-\ prepáčte ak vás tým otravujem ale vážne sa už nemam s kým porozprávať o týchto veciach.
A nie nemám 15 rokov, ale o nieco viac...
ĎAKUJEM že ste si to aspoň prečítali.
Prosím, nechcem stratiť rodinu.
Zabi ju
Práve to že nemal v sebe nič omamné, tak neviem. Verím že sa to nezopakuje, ďakujem Vám zatial za rady :-)
Necitala som celu diskusiu ale je vrcholne primitivne nazerat druhym do ich sprav a este podla toho sa urazat. Kazdy chce aby sa mu do jeho vztahu nestaralo ale malokto to je ochotny aj odplatit....
Bolo by pekne, keby vsetci sa mali radi ale to by sme boli v nebi a nie tu na zemi....
A čo mal v sebe, že si nepamätá? Alebo je chorý? Pri najbližšom podobnom incidente volajte RZP! Ale prajem Ti, aby sa už nič také neopakovalo! Tak sa tam držte!
Moja mama ma vysoký tlak a cukrovku.
Takže z bratom som sa rozprával, všetko je v pohode len ma zarazila jedna vec že povedal že on si ani nepamätá čo včera robil, ale povedal že určite by sa nezabil.
A ešte že odsťahovať sa nechce, ale neche sa ani rozísť z priateľkou, ja som mu povedal že nech si robí čo chce len nech sa nezabíja lebo už nemam okrem neho a mami nikoho.
Z bratom sme opäť partia ako sme boli, všetko je v podstate vyriešené, ešte aby sa to urovnalo z mamou a bude všetko ok, teda aspoň dúfam.
Ďakujem za rady a povzbudenie :-)
AnonyM, počúvni radu Kafé. Najskôr sa porozprávaj sa s mamou Ty a dohodnite sa ako budete postupovať. Potom si k rozhovoru zavolajte aj brata a mama nech mu dôrazne vysvetlí, že buď bude dodržiavať určité pravidlá - chodiť do práce, prispievať na domácnosť,...Alebo sa odsťahuje k frajerke a môže si žiť svoj vlastný život. Neboj, dlho im to spolu nevydrží. A Ty sa prestaň aj s mamou trápiť, lebo môžete ochorieť. Najbližšie volajte určite ZRP, netreba sa hanbiť, tí ho už skľudnia. Plačom sa nič nevyrieši, zdá sa, že brat má vážny problém. Nebudú to nervy, ale psychika. A treba to urýchlene riešiť...
Ja len nechapem, preco to odmietas povedat mame a hlavne preco nechces, aby brat odisiel z domu. Brat je uz urcite dospely, skor ci neskor z domu aj tak odide, tak taketo zmyslanie nechapem. Pokial mama nie je nejako tazko chora na srdce, tak to tu spravu urcite ustoji a hlavne ona by mala brata ukocirovat, nedavat mu vreckove ked sa mu robit nechce. Ja som musela platit mame najomne a stravu hned, ako som po maturite nastupila do prace nieto, zeby mi ona este davala peniaze. S tymto by si mala poradit mama. Asi je moc makka. Paradoxne si myslim, zeby pomohlo tvojmu bratovi, keby odisiel z domu, aj keby to malo byt v zlom. Zisti, ze nie je tak jednoduche zarobit si na seba, uzivit sa a este bude spominat na to, ako mu bolo u mamy dobre.
Asi by bolo lepšie keby brat išiel bývať k frajerke, nech ho ona živí. Všetci by boli spokojní, alebo nie?
A ty to neber tak tragicky, že to znamená rozvrátenú rodinu. Radšej nech ste v pohode a spolu len vy dvaja s mamou, môžete sa podporovať a pomáhať si, ako byť spolu traja ale všetci na prášky z toho. Je predsa normálne že dospelý človek odíde z domu. To neni rozvrat. A stáva sa, že si dospelé deti so svojimi rodičmi nerozumejú. Je jedno či je to kvôli frajerke, práci, životnému štýlu.. proste keď sa popáli, nabije držku, možno sa brat vráti. A keď nie, nech je šťastný a žije si tak ako sa mu páči a s ľuďmi, ktorí mu vyhovujú. Nemôžeš dospelého človeka "kočírovať", aby bolo všetko tak ako má byť. Proste on si zvolil svoje. Najlepšie čo môžete urobiť vy dvaja je nebrániť mu v tom - choď a ži si s frajerkou. Mne sa takáto baba nepáči, nevyhovuje mi a nechcem ju vo svojom živote.
Anonym, u brata musis zacat tym, ze ziskas jeho doveru. Bez ohladu na to, ako sa choval k mame, skus s nim nadviazat nejaky PRIATELSKY rozhovor o jeho priatelke. Ide o to nechat ho rozpravat a pocuvat, nie nieco hovorit. Myslim, ze sa dostane aj k tomu incidentu s mamou sam a tu s nim mozes hovorit ale nenasilne.
Mamu podrz, vyjadruj jej svoju lasku, ze budes vzdy pri nej stat, ze spolu to zdolate. Vynahradzuj jej aj brata. Nech si tym, pre koho sa mame oplati zit a bojovat dalej.
Boh s Tebou.
No takže aj napriek tomu, že som to nechal tak sa stalo to čo som nechcel, ta bratova priatelka poslala mojej mame SMS neviem o com ani nic potom si pravdepodobne nieco pisali a zacala sa mojej mame vyrazat ze pojde na policiu zato že ju obťažuje. Môj brat ju v tom podporoval namiesto toho aby obranil svoju rodinu. Potom sa vyskytol taký konflikt, že brat začal kričať po mojej mame, ona ho udrela a on ju odstrčil. Nemohol som sa nato pozerať a tak som zasiahol ja oddelil som ich a udrel som brata. Po chvíle hádok zobral brat nôž priložil si ho k hrudi s tým že sa zabije a bude pokoj. Volal som políciu, nakoniec zložil nôž a celý čas hovoril, že pôjde skočiť pod vlak. Došla polícia a keď sa ho pýtali že či je to pravda že sa chce zabiť tak ani nezaváhal a povedal že hej. Po čase vyšetrovania povedal jeden z nich že mali by volať RZP v takých prípadoch, ale že je to na nás ako sa rozhodneme. Moja mama odmietla, druhý policajt ktorý sa rozprával z bratom povedal že netrebe že on by to nespravil, povedal že to bolo z nervov.
Neviem čo mam teraz robiť, moja mam celú noc preplakala, brat celú noc písal zo svojou priateľkou a ja som spal pretože mi ráno trebalo vstávať do školy. Mama išla do práce a brat ostal doma sám. Bojím sa aby nespravil nejakú hlúposť, moja mama už nemá nikoho len mňa a brata. Minuli rok jej zomreli obidvaja bratia... keby sa brat naozaj zabil tak neviem ako by to prežila a samozrejme aj ja :-\ poraďte ako sa prihovoriť bratovi aby nespravil nejakú hlúposť? Prosím.