Gainer

Príspevok v téme: Gainer
Lubomirrr

Zdravim poradil by mi prosim niekto. Mam20 rokov a cukrovku mam 12 rokov . moj problem je ze mam 175 cm ale vazim len 55 kg . nech robim co robim nemozem nijak pribrat . tak som si vcera objednal gainer na pribratie . mam doma aj činky ale doteraz som neposiloval lebo som sa bal ze este viac schudnem. V gaineri je ale dost vela sacharidov . chcem vediet co je pre diabetika lepsie ci sa normalne najest vipit gainer a dopichnut viac inzulinu alebo malo zjest vipit gainer a pichnut tolko kolko si mam pichat . dakujem za rady

JamesBondfsdfsfs

Gainer je pre diabetika nevýhody ,práve kvôli obsahu rýchlych cukrov. Ak chceš tak si kúp len proteín s vysokým podielom bielkovín a s malým podielom cukrov.

Ako pribrať? Pokiaľ nebudeš mať dobre glykémie nikdy nepriberieš. Čiže prvá vec je dbať na glykémie (čiže buď kontinuálny merač alebo v kuse merať..)

Druhá vec je jesť viac. Ja keď som chcel pribrať tak som musel jesť dokopy cez 1kg mäsa denne až..ale stačí ti určite aj menej. Lenže určite nepostačuje to čo teraz ješ. Veď si pozri jedálničiek nejakého bodybuilder ,mal by si mať rovnaký, ak sa nebudú vysledký ukazovať pridáš si jedla (podla toho aj upravíš inzulín samozrejme)

Tretia vec cvičiť , pri cvičení je problém ten že pri silovom cvičení sa vyplavujú hormóny a tie "držia" glykémiu. Čiže namiesto toho aby ti počas cvičenia znižovalo glykémiu ti ju naopak bude zvyšovať . No najlepšie je si to odsledovať počas cvičenia zopár krát ,aby si potom vedel či si pred cvičením dopichnúť alebo nie. Ja si nedopichujem ,no osvedčilo sa mi pred cvičením krátka anaerobná aktivita a po cvičení taktiež .

Štvrta vec je piť veľa veľa vody denne. Takáto strava alebo doplnky sú zaťaž na obličky .. ak si ich nechceš pokaziť budeš musieť piť aspoň dva krát aj viac vody ako by si mal.

Ak by is mal otázky na nejaké doplnky výživy (ako pumpy,proteiny atď..), tak sa v kľude opýtaj. Cvičím už 4tý rok , čiže som ich vyskúšal už mnohé a viem ktoré škodia a zdvíhajú glykémiu..