Môžem mať s niekým rovnakú krv aj keď nie sme rodina?

Príspevok v téme: Môžem mať s niekým rovnakú krv aj keď nie sme rodina?
RosariaW

Dobrý deň, mám takú jednu otázku a stačí mi na ňu odpoveď áno alebo nie, ale ak chcete môžte aj vysvetliť, ak sa vám chce písať. Takže moja otázka znie, či môžem mať s niekým rovnaké zloženie krvi (nemyslím rovnakú krvnú skupinu, to viem, že môže byť rovnaká) ak mi vôbec nie je rodina...na internete sa neviem k ničomu dopátrať... alebo nemusí to byť len zloženie krvi, alebo ja neviem, čo, ale môže to byť aj napríklad podobné niečo v tele, alebo rovnaké, ehmm neviem, či ma chápete, ale nevadí hlavná otázka je o tej krvi. To že DNA majú rovnakú, len jednovaječné dvojičky to viem, ale krv? No nič, ak niečo o tom ´viete dajte prosím vedieť dakujem :))

RosariaW

Takže ak jeden z mojich predkov odišiel začiatkom 2. sv. vojny do zahraničia, je možné, že ak mal potomstvo, tak by sa našla príbuzenská zhoda medzi nami? Aj keď je to už asi štvrté potomstvo?

0vecka

ale aj to DNA je u vsetkych ludi velmi podobne tusim 96% so simpnazom mame uplne rovnaku a skoro 99% DNA ktora aj nieco robi mame s tym simpanzom rovnaku.

a mame toho dost vela podobneho aj s rastlinami

daniuska

Ludia mozu mat rovnaku krvnu skupinu a rovnaky Rh faktor. Neviem, co este rovnake v krvi mozu mat. Urcite zhodne prvky v strukture DNA maju len pribuzni, celkom cudzi ludia nemaju spolocne prvky v DNA. DNA sa nemeni a pribuzni maju podobnu DNA aj tisicrocia po sebe.

RosariaW

Aha, ďakujem. Takže všetky pokolenia ktoré sa rodia z jedného rodu sú stále rodina? Nevymizne to časom, že už si budeme úplne cudzí ľudia a to nemyslím tak sociálne, že sa nebudeme zdraviť a tak ale myslím to tak, že už ako keby naši predkovia ani neboli rodina?

RosariaW

A ešte sa chcem spýtať, do koľkého pokolenia sa dedí? Myslím tak, že napr. môj pra pra pra pradedo by mal napríklad modré oči, tak ja by som ich ešte mohla zdediť aj keby moji rodičia mali príklad obaja hnedé oči? Alebo aj keby môjho starkého dedo mal brata a on by mal synov a oni by mali tiež synov, tak to sme stále rodina? Stále tam niečo v krvi rovnaké bude? Dakujem za odpovede prepáčte, že to takto blbo píšem ale neviem to inak vysvetliť :/ dufam, že to pochopite

RosariaW

A ten Rh faktor je čo presnejšie prosím vás? Skúsim o tom niečo nájsť, ale rovnaký Rh faktor môžu mať aj úplne odlišní ľudia? Že ani nie sú rodina? A dokonca z inej krajiny?

xd-

nikto z nas nema rovnaku dna, jedine ak tvoj klon
o com dost pochybujem............................................................................