Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Klbová výživa

Príspevok v téme: Klbová výživa
cogito

Dobrý deň,

chcel by som Vás poprosiť o Vaše názory. Na trhu je obrovské množstvo výživových doplnkov s kĺbovou výživou. Ktorá Vám podľa Vás pomohla a ktorá nemala účinok pri problémoch týkajúcich sa kĺbového aparátu?

Za osobné skúsenosti a názory Vám veľmi pekne ďakujem.

0vecka

ja mam asi taku skusenost ze som bral animal flex... som si najprv myslel ako mi to pomohlo ale o rok som mal zase nejake bolesti a zobral som dve balenia a nic... ono klbovu vyzivu normalne nepotrebujes a vecsina bolesti aj tak niesu klby ale male svaly s slachy atd... ak ta zacnu boliet klby tak uz si v kely

syndiluca

Podla mojich skusenosti su dobre Proenzi Rapid, ten obsahuje kolagen II.typu, glukozamin aj chondroitin.
Hyalfit obsahuje kolagen I.typu, chondroitin a hyaluronovu.
Kamzik je jediny, ktory obsahuje kolagen I. a j II. typu, ale nema chondroitin a glukozamin.

Len pre porovnanie, v tych pripravkoch, ktore su na predpis su: Condrosulf=chondroitin, Injekcie aplikovane rovno do klbov ako Sinovial alebo Hyaluron Hexal je hyaluronova kyselina.
Chondroitin sa nachadza v medzibunkovej hmote chrupavky, podiela sa na jej vystavbe. Do chondroitinu sa zabudovava glukozamin, takze ma tie iste ucinky. Kolagen je takisto stavebnou hmotou chrupaviek, ma 27 typov, najdolezitejsie su I, II., III., IV., a V. typ.