Dobre ranko chcela by som sa spytat som na sk evidovana na urade prave ako nezamestnana a chodim sa v urcitom termine "hlasit'' aj teraz mm dany termin kedy mam prist ale som v zahranici a teda nechce sa mi kvoli 1 dnu ist spät... Neviete ako sa to da ospravedlnit ze by som neprisla ci uz lekar alebo hoc ake dôvody prosye nieco co by mi uznali a nemusela sa previest na sk??? Dakujem za rady
Urad prace
To co je za nezmysel, ze "nemôžem" odísť do zahraničia? :-D Ako turista mozem ist aj na kraj sveta predsa. Ja som takto bola u svojho priateľa v CZ pol roka a evidovaná na úradena SR, avsak termin je raz za 2mesiace a na ten som žiaľ musela "na otočku" dostaviť. Ked nechceš chodiť ani raz za 2mesiace, tak mas možnosť byt dobrovoľne nezamestnaná a nemusis sa na ziadne termíny nikde dostavovať :-)
(logika predsa....)
terminy na urade prace sa nedaju zmenit na ten den jednoducho musis prist inak ta vyradia
Ked ste evidovany na ÙP hak nesmiete ist do zahraničia musite byt na uzemi SK
tak zavolaš deň pred hlásením, že si chorá a že nemôžeš prísť, ona ti dá ďalší teramín, trebárs len o pár dní, možno o týždeň
len si musíš vybaviť, aby si mala papier od lekára, že si bola v ten deň na vyšetrení a že ťa aj vypísal na pár dní