Ahojte, každý druhý deň keď prídem zo školy si umývam vlasy. Na druhý deň sú v pohode, ale na tretí deň - mám ich mastné. Mama mi zakazuje si ich umývať každý deň aj keď ich mám mastné. S mastnými vlasmi do školy - to nieje pekná výhra. Umývam si ich vlažnou vodou, nechávam si ich vysušiť prirodzene.Čo mám robiť aby mi nemastneli na tretí deň? :/ Môže to byť aj znakom puberty? Aký šampón mám používať?
Mastné vlasy
Ahoj :-) Proti masteniu vlasov je veľmi dobrý šampón Hairina, my ho doma používame tretí mesiac a nevieme si vynachváliť :-) Vlasy sú jemnejšie, lesklejšie, pevnejšie a mastnota prichádza po štyroch dňoch (predtým hneď na druhý deň) :-) -odkaz odstránený- :-)
Precitaj nejake články o umývaní vlasov sodou bikarbonou.. ja si tak ummyvam vlasy niekolko mesiacov a po ssampone by som uz nikdy nesiahla.. v samponoch su latky ktore zapricinuju ze ti pokozka rychlo zmastnie( precitaaj clanky tam je toho viac)... odkedy pouzivam sodu vlasy mi menej padaju, mastne su az na 5 den , nemmam lupiny , neelektrizuju atd.. je to fakt super a hlavne mi vlasy nesmrdia :) vyskusaj a uvidis
jedna možnosť je suchý šampón - existuju aj lacne domáce typu kukuricny skrob ci kakao ;-) sama som take este neskusala ale pozri si o tom nieco na nete. alebo kupit...
mne sa vlasy mastia skor ak si ich nevyfukam lebo zostanu utlapene na hlave. s tuzidlom v predklone na najnižšom stupni vyfukat pomaha.
pomaha aj cop lebo vlasy sa neotieraju o pokozku
skus si kupit sampon v lekarni, nechaj si poradit, vyber je velky
dobre je si po umyti oplachnut vodou s citronom
ahoj, ja som mala na strednej spoluziacku, ktora si umyvala vlasy rano predtym ako isla do skoly... a poobede v ten den mala totalne mastne vlasy.. podla mna ked ma clovek mastny typ vlasov, tak si ich musi umyvat casto, skus pouzivat sampon na mastne vlasy, taktiez na objem... pripravkov v drogeriach je predsa neurekom... skus si udrzat odstup aspon den medzi umytiami, bo keby si zacala umyvat kazdy den, tak by si si ich tak musela uz umyvat stale
nechaj si ich vymastnut poriadne a nezmyvaj si ich tak casto.. potom ti budu menej mastnut