Prirodne produkty podporujuce tvorbu mlieka

Príspevok v téme: Prirodne produkty podporujuce tvorbu mlieka
syndiluca

Urcite ste uz kazda z vas poculi o rastlikach nachadzajucich sa vo volnopredajnych produktoch, ktore mozte dostat v lekarni. Medzi najznamejsie z nich patria Senovka grecka a Benedikt lekarsky. Najvyssia mozna denna davka senovky je 3500mg za den a pre tehotne zeny je kontraindikovana.

No existuju aj menej zname rastliny, ktore podporuju laktaciu. Jednou z nich je pestrec mariansky, ktory je viac znamy na ochranu pecene. Ak ste priaznivcom ajurvedy, pomoze vam s mlieckom aj rastlinka Shatavari. Rastlinka znama ako Coleus amboinicus alebo Spanielska ci Indicka mata zvysuje podla dostupnych studii tvorbu materskeho mlieka o 65%. pri tejto rastline by som vsak davala pozor na moznu intoleranciu silic, alebo alergie na klasicku matu.
Caj z jastrabiny lekarskej vam zvysi tvorbu prsnych zliaz a tym aj tvorbu mliecka. Dalsimi carovnymi bylinkami z tejto oblasti su Lucerna siata a Fenikel.

Je uz len na vas, pre ktore produkty z tychto byliniek sa rozhodnete. Najlepsie by vsak bolo, keby sme nic z tychto neporebovali. Drzim palce :)

Lucka879

Ahojte :-) Ja spomínané Šatavari kupujem už dlhšie, konkrétne toto - -odkaz odstránený- - a neviem si vynachváliť :-) Určite odporúčam každej z vás minimálne vyskúšať :-)