Dobry vecer, mam problem ktory mam uz dlhsiu dobu, mam stazene dychanie, nemozem sa zhlboka nadychnut, je to strasne hnusny pocit, potom ma zacne pichat pod pravym a lavym rebrom, bol som na plucnom- tam nic, zevraj vsetko v poriadku, potom som bol u inernistu- ten mi dal lieky na chrbat, ze aby sa mi roztiahli svaly- tak isto nic. Ráno vstanem a je vsetko v poriadku, dycha sa mi fajn, chodim do fitka, tam tak isto fajn. Nemam problém ze by som sa zadychal. Ale lezim napr. pri telke a z nicoho nic sa mi zacne tazko dychat, a pychat pod rebrami, niekedy aj ked sa najem. Niekedy si dam tuhy cukrik a nachvilu to prejde...Nema niekto skusenosti s takymto problemom?
Ztazene dychanie
Ahoj
nestáva sa Ti to hlavne po ťažkom tréningu? Taká pichavá bolesť môže byť spôsobená spazmom (krčom), respektíve súvisí s náhlym stiahnutím bránice (bránica je svalový orgán, ktorý oddeľuje hrudnú dutinu od brušnej a podieľa sa pri dýchaní). Dochádza k tomu vtedy, keď bránica nemá toľko kyslíka, koľko potrebuje. Existuje aj hernia (prietrž) bránice, tam je príznakom pálenie záhy, grganie, bolesť a tlak na hrudi, pocit kyslosti v ústach.
Môže to byť aj z psychiky... nemáš za sebou nejaký silný emotívny zážitok alebo stres? Nemáš náhodou aj dýchavičnosť a rýchly pulz?