Ztazene dychanie

Príspevok v téme: Ztazene dychanie
Ja stazene dychanie pichanie pod rebrami

Dobry vecer, mam problem ktory mam uz dlhsiu dobu, mam stazene dychanie, nemozem sa zhlboka nadychnut, je to strasne hnusny pocit, potom ma zacne pichat pod pravym a lavym rebrom, bol som na plucnom- tam nic, zevraj vsetko v poriadku, potom som bol u inernistu- ten mi dal lieky na chrbat, ze aby sa mi roztiahli svaly- tak isto nic. Ráno vstanem a je vsetko v poriadku, dycha sa mi fajn, chodim do fitka, tam tak isto fajn. Nemam problém ze by som sa zadychal. Ale lezim napr. pri telke a z nicoho nic sa mi zacne tazko dychat, a pychat pod rebrami, niekedy aj ked sa najem. Niekedy si dam tuhy cukrik a nachvilu to prejde...Nema niekto skusenosti s takymto problemom?

cogito

Ahoj

nestáva sa Ti to hlavne po ťažkom tréningu? Taká pichavá bolesť môže byť spôsobená spazmom (krčom), respektíve súvisí s náhlym stiahnutím bránice (bránica je svalový orgán, ktorý oddeľuje hrudnú dutinu od brušnej a podieľa sa pri dýchaní). Dochádza k tomu vtedy, keď bránica nemá toľko kyslíka, koľko potrebuje. Existuje aj hernia (prietrž) bránice, tam je príznakom pálenie záhy, grganie, bolesť a tlak na hrudi, pocit kyslosti v ústach.

Linda444

Môže to byť aj z psychiky... nemáš za sebou nejaký silný emotívny zážitok alebo stres? Nemáš náhodou aj dýchavičnosť a rýchly pulz?