Zdravim , prosim poradtw mi s mojom problemom.
Mam potrebu stale o niecom rozpravat, zas nemam na mysli rozpravanie o blbostiach ale proste ked nerozpravam nieco citim sa dost zle. Samozrejme ze sa snazim viest dialog, pytat sa ostatnych a tak. Ale x krat ked telefonujem s priatelom a ked mi dojdu temy, on tiez nerozprava lebo menej rozprava jak ja tak sa citim blbo.... Neviete preco? Ako to zmenit?
Nechcem mat neustalu potrebu nieco riesit,komentovat atd....mozno to bude aj tym ze som presla vaznymo psych problemami,a izolovala som sa. Teraz si chcem vsetko akobu kompenzovat.
Hmm co mi poradite?
Komunikacia
Ľudia na seba pôsobia aj non-verbálne najmä, ak komunikujú priamo a nielen cez telefón. Je to niečo podobné ako keď si so svojim psíkom alebo s nejakým iným miláčikom.
Možno by bolo dobré, keby si si zadovážila papagája. Ty si by niečo povedala a on by to zopakoval, tak by si aspoň nezabudla na to, čo si povedala.
Jeden si vyberal z ponuky troch papagájov. Prvý za 100 Euro hovoril len anglicky. Druhý za 300 hovoril navyše aj nemecky. Ale ten tretí bol až za 1000, ale nebolo tam napísané nič o jeho vedomostiach. Tak sa opýtal predajcu, že čím je tento tretí papagáj výnimočným? On mu povedal toto: neviem, čím je výnimočný, ale jedno viem, že ho tí prví dvaja ho volajú Boss:-)))
To ze sa citis blbo prameni si myslim z toho, ze si nejakym sposobom beries na seba zodpovednost starat sa o to aby komunikacia prebiehala. Proste si myslis ze sa musis s niekym o niecom rozpravat lebo inak si o tebe ten druhy bude mysliet nieco zle alebo tak nejak. Ono da sa byt s clovekom aj s tym ze sa nemusite rozpravat. Casto staci len pritomnost jedneho a druheho. Ked sa bude chciet niekto z vas rozpravat tak proste prehovori. Nie je to len tvoja povinnost kecat. Inak nieco podobne som zazival aj ja, citil som sa blbo ked druhy nehovoril a ani mna nenapadlo o com sa bavit. Ale nejak som sa naucil to neriesit a ked sa nie je o com bavit tak je ticho. Pripadne sa mozes obklopit ukecanymi ludmi a nemusis nic z toho riesit. Ale mozno som zle pochopil tvoj problem.
občas drž klapačku zavretú, lebo ti ujde. Nikto nevydrží dlho s iným človekom, ktorý sústavne melie a melie.