Ahojte potrebujem pomoc. Moja mama je alkoholička, ale si to neprizná, lenže je to také divné, že ona nemusí piť celý mesiac, zrazu potom ťahá aj tri dni, doma nepopíja. Keď sa poháda s otcom tak sa zoberie a není jej doma celý deň/celú noc. My so súrodencami už u nich nebývame, máme svoje rodiny.
Najhoršie je, že ona keď pije tak si berie pôžičky od rôznych nebankoviek, provident,... a prehrá to v automatoch. Chúda môj otec všetko spláca, lebo nechce prísť o spoločný byt.
Ale už je s toho taký zúfalý, že asi sa chce dať rozviesť a byt predať, nech prehrá aj tú polku s bytu. Samozrejme na deti nemyslí.
A pritom môj otec skúšal všetko, vôbec není nejaký mäkkýš, len už to nezvláda. Mama si uvedomuje, že otec o byt nechce prísť a všetko spláca za nu, to už nechápeme ani mi ich deti.
Čo máme robiť, ona si neprizná, že je alkoholik, keď nepije tak tie hlupe automaty nehrá, takže najvacsi problem je alkohol.
Na liečenie ju nedostaneme, že sme sa všetci proti nej spolkli a tak dalej to ide.
Prosim o radu ďakujem
Mama alkoholička
Ahoj ozvi sa mi na vlkovicz@gmail.com , viem kto resp čo by zachranilo tvoju Maminu aj Vas.
Treba pomoct otcovi nech co najskor poziada o rozvod.Take veci ako...pomozte jej nefunguju ked to trva uz dlho a hlavne pripravuje vas vsetkych o peniazky.Su ludia co piju a vela ale zarobia si na to.Tu su vase rodiny,vase deti,otec,ktory to uz chudacisko sam neunesie.Na stare kolena este moze si uzit klud.
čo robí mama ked nepije? Pracovať nehrozí?
Inak to vidím rovnako ako otec - rozviesť sa, byt predať a ked "jej nič nie je", tak nech si s tou "normálnosťou" žije sama. Nedojde jej to, kým nepadne na hubu. Alebo chcete dlžoby platiť za ňu?
Ďakujem za odpovede.
No ona nepôjde, už sme skúšali všetko, nasilu to nepôjde. Keď sa všetci chceme s nou porozprávať, tak len sa rozplače, že jej nič nie je. A ja že mami, ale ty si schopná svoje deti okrásť, zbila moju sestru, aby jej dala 20 Eur a to pred jej dvoma malými detmi.
Tiež sme si zazili svoje, žiadne výlety, lyžiarsky, celá trieda išla len ja nič... to bolo najhrošie, že vás dali do inej triedy a tí sa pýtali, prečo si nešla na výlet s celou triedou. Tak som klamala samozrejme, že som chorá. A tak to išlo ďalej.
Teraz keď som dospelá jednu vec som si odniesla, že nenávidím alkohol a dám si len pohár šampanského na Silvestra nič viac.
Rada pre zakladatelku, bud ju dostante na liecenie silou ak nechce sama, alebo ju potom nechajte tak.
Jej zavislost vas inac znici.
Tiez by ma zaujímali dosledky toho alkoholu, napríklad moja mama ma mala v 39 rokoch.
Co som pocul tak o nej hovoria ze uz aj pocas tehotenstva dost pila, konkretne od predavacky v jednom obchode som sa dozvedel ze dost popijala aj ked bola v druhom stave a sama sa cudovala ci nemame nejake nasledky.
Preco tej predavacke verim?
Pretoze z mojej osobnej skusenosti s mojou "skvelou" matkou.
Najprv som videl že bola opitá 1 týždeň vkuse niekoľko krát do roka, neskor to kludne tahala aj 2 tyzdne vkuse a to tak ze sa s nou nedalo ani rozpravat, uplne az bol nechutny ten jej ozraty pohlad, pomaly ani nedokazala poriadne hlavu udrzat na jednom mieste
Pridete zo skoly a 2 tyzdne nevidite nic ine len uplne ozratu matku.
Otec? Ten zil s nami ale kaslal na to. Povedal, no za si ozrata. A isiel bud do vedlajsej izby, alebo prec z domu. Od neho som dostal skor taku tu "chlapsku" vychovu vsetko vydrzat spravat sa ako chlap a vsetko zniest. Dnes ked sa na to pozriem pripada mi to trapne.
Toto trvalo od asi 9-10 rokov do mojich 19 kedy som odisiel prec
Co na to v skole?
"Ale vieš nie si jediny čo ma doma nejaké rodine problemy, vies kolko tu mame takych ziakov? Doma sa stale hadaju s rodicmi, skus sa z toho nejak pozbierat" Toto povedia 13-14 ročnému chalanovi.
Chcel by som vidiet mile pani ucitelky kludne aj ako dospele ako by zili s clovekom ktory by bol vzdy ked pridu z prace 2 tyzdne v kuse tak opity ze pomaly ani neudrži hlavu.
Dosledok toho vsetkeho? Iq na urovni tykve nemozem si najst poriadnu robotu.
O vztahoch ani nehovorim.
PROSÍM ak sa niekto z vás takto správa NEROBTE DETI zničíte im život.
Poviete matka mohla trpiet depresiami.
NEMALA potom robit deti, mala sa najprv vyliecit, co som mohol spravit ja? Kolko krat sme jej aj so sestrou povedali nech prestane no nepomohla ani tato ziadost od jej deti.
Sa pytam nemaju tu mat ludia dovod na samovrazdy?
Ked si nemas ako zmenit svoj zivot k lepsiemu, ked ti zivot niekto nicil, ked si este nebol ani narodeny.
Aku sancu kedy takyto clovek s takouto matkou mohol mat hmmmm?
tam malo byt asi alkoholicka, nie? :D
a ktory alkohol si to prizna??
Nerozumela sim casti...ne deti nemyslí. ..To ked sa chce rozviest aby zachranil ako tak co matka neprepila a este trosku zit dostojne ako clovek,tak ty povies,ze na deti nemysli???To ste vsetci toho nazoru,ze on si to ma pretrpiet len aby vam nieco ostalo ako dedicom?Nie je to trosku sebecke?Vy mate kazdy svoj zivot.Nechajte otca nech sa rozhodne a stojte pri nom.A ak si myslite,ze zivot s alkohilikom je taky jednoduchy a len pre zachranu "vasho" dedicstva...zoberte si matku ku sebe a starajte sa.
Prepac ze to pisem tak hnusne...ale ja pre alkoholikov nemam zľutovanie.