Myslíte že je to možné? Trápiť a zžierať sa vnútorne tak veľmi, až to môže viesť ku nejakej chorobe, či už bežnej chrípke, alebo závažnej chorobe, ako napr. rakovina a podobne... Myslíte že je to pravda, že každá choroba má koreň v psychike? Ďakujem za každý názor.
Môžem sa utrápiť?
Meh nezda sa mi precenovany.. okrem ezoterikov tomu malokto venuje pozornost... tiez som este nepocul ze by sa na to lekar pytal... akoze ak ma clovek fakt stress typu nema co do ust narodia sa mu dvojicky ktore zomru od hladu zomrie mu manzelka a pritom ho vykopnu prace tak moze nieco schytat...
vplyv psychiky na fyzické zdravie je preceňovaný, všetko je to viac menej o genetike...
je to hlupost urcite nema kazda choroba povod v psychike... ale mozes sa kludne "utrapit" ja som to mal par krat pri velkom psychickom strese hnisajuce vredy sracka vracanie aj vody napr ziadny spanok atd... akoze ak by takyto stav trval dlhsie napr 2 tyzdne tak je po tebe
Jasne, ze mozes. Srdcove choroby maju povod v trapeni. Rakovina skor, ak ti niekto velmi ublizi a ty sa s tym nie si schopna vyrovnat.
Psychyka cloveka je mocna vec. Metaforicky je mozne sa v podstate "utrapit". Clovek ktory ma psychycke problemy prestava mat chut do zivota a viac menej zacina kaslat na vsetko vratane svojho zdravia takze psychyka moze nepriamo sposobit rozne chodoby. V podstate moze sposobit aj smrt pretoze ked sa clovek dlho trapy a uz to nezvlada tak moze skusit samovrazdu. Mozno lepsie ako riesit utrapenie sa je najdenie priciny trapenia a skusit svoje trapenie zmiernit. Ak sa jedna o teba skus napisat co ta trapi, urcite sa s tym da nieco robit.