Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Rozpad vztahu mi zachranil zivot

Príspevok v téme: Rozpad vztahu mi zachranil zivot
co robit

Ahojte... potrebovala by som asi počuť názor mam 22 rokov a za sebou tri vzťahy prvý 2,5 roka durhý 1 rok a teraz posledný tri roky.. Posledný vzťah ktorý som mala som psychicky nevidržala pretože partner ma dosť uražal..stále mu vadilo niečo moje vlasy.. moje nohy su krátke a tak.. a počuval asom to skoro celé tri roky, stretávali sme sa len raz max dva krát do týždna aj to len pri filme v spálni..Inkde chodiť nechcel.. najesť sa raz za pol roka možno (mal strašne rád jedlo) ale také bežné aktivity ako prechádzky, kino. príroda či plavaren tak tam sme za celé tri roky neboli.. v piatky zatiaľ čo som ja makala na brigáde on chodil s chalanmi vonka a po baroch.. no so mnou mal ísť problém na čaj alebo na kúpalisko (teda som ho tam nikdy nedostala) Tri roky som sedela doma poslušne, chodila som do školy (študujem na vyške ktorá je v mojom meste čiže každý den so mnou mohol tráviť čas, je z toho istého mesta 10min autom odo mna,, ale nechcel) do práce, a čakala ako hlúpa.. posledné dva mesiace sme sa asi každý týžden rozchádzali ... Vždy ten istý scenár.. mne vadilo že je so mnou raz za týžden on mi za to nádaval že mi to vadí.. potom sa dohodiny od rozchodu ospravedlnil ja som mu odpustila a všetko bolo v starých kolajách.. .. Teraz však už spolu definitívne nie sme ..už dva týždne .. pretože sa to vo mne hromadio a hromadilo.. musela som dokonca vyhladať psychologičku pretože som uverila jeho klamstvám že ja som precitliveláa chorá na hlavu.. tá mi však otvorila oči.. a povedala že to čo máme nie je vzťah a ničí ma to.. Za tieto dva týždne sa cítim uplne užastne.. nachádzam samú seba, stratené sebavedomie,, užívam si dážd slnko, ránné štebotanie vtákov,, mam pocit že som celé tri roky spala a teraz sa zobudila .. Je to strašne ale strašne veľké oslobodenie.. A stalo sa to, že vlastne my sme už pol roka nefungovali ako pár..naše stretávanie sa obmedzilo na raz za dva týždne a tak ( ja som chcela ale stále mal vyhovorku je mu zle alebo musí toto a hento).. a už vtedy sa mi začal prihovárať jeden kamarát.. písať mi ... netlačil na mna ani nič..len mi napísal sem tam.. že si užastná ,, alebo mi nakreslil obrázok ..,. poslal pred dvere ruže.. .. Dokonca ja spievam a priležitostne popri škole a brigáde si ešte privirábam hudbou na oslavách alebo podujatiach.. (moj bývalí priatel za celé tri roky bol na jednom mojom koncerte..) A tento chlapec tam prišiel... musel koli tomu dlho cestovať pretože som mala vystúpenie mimo okres..ale prišiel ..autobusom... Teraz sa dozvedel že som sa rozišla a volá ma na čaj.. a ja mám strašnú dilemu...Ist alebo nie?? čo robiť? bojím sa --strašne...

adr1a.

Ahoj autorka prispevku.
Je velmi fajn, ze si predosly vztah ukoncila (aj ked neskoro ale predsa) a ber to ako ponaucenie do dalsieho svojho zivota buducnosti co ohladne teba uz nikdy viac nedovol a nedopust. Si ludska bytost hodna lasky ucty respektu tak si to vzdy opakuj a uz taketo spravanie ku tebe od ineho cloveka nikdy viac nedovol nedopust.
Dalej. Tiez mi hned ako prve udrelo do oci tvoj nizky vek a pocet vztahov a dlzka ich trvania. Mala si vobec pauzy medzi rozchodmi a novymi vztahmi ci si hned skakala od vztahu do vztahu? To je predsa tiez chyba. Aj skoro so vztahmi zacinat nie je zas terno no to uz mezmenis. Treba si vzdy "odpocinut vychladnut ziskat odstup, zahojit si rany, urovnat myslienky, zahojit srdce dusu, dat sa proste psych.aj fyzicky dokopy. Ak clovek nevie byt sam so sebou a nevie ucinit sam seba single spokojneho stastneho milovaneho ai tak ako to moze dokazat vo vztahu s inym/k inemu cloveku? Lebo mi to pride ze si vo vztahoch ako keby taky dostihovy kon a cvalas az prilis prirychlo.
No zas nic netreba prehanat. Lebo ja som zas iny exot a co sa tyka vztahov ci inych ludi som zas taky prispaty spomaleny slimak :D ale co sa tykalo robot kariery prac vzdelavania ai tak tam som zas bola taka jak ty)) no uz uberam "liecim" sa))
Pozri. Bingo, konecne tento muz uz vyzera ze je fajn a aj za nieco stoji. No radsej nic neunahluj. Vsak nemusis zas skakat z 1vztahu do noveho vztahu. Kazdy tu pise o kamaratstve ako keby o friendzone ze je to zle. Ale vsak ako spoznate ineho cloveka ci vam sedi vyhovuje?) Sexualne sadne zvacsa kazdy kazdemu))) netocim teraz o extremoch ak su tam rozne ine sex.orientacie uchylky praktiky navyky, ci ak ma niekto vacsi sex.apetit a iny zas znizeny ai ai. Ale to su vsetko statisticke odchylky. Bavim sa cil o norme a vacsine) Vsak vacsina vztahov kraxuje na nezrovnalosti povah, ze si nesedia nerozumeju kazdy toci o inom a nie spolu, ze nevedia spolu komunikovat spolu vyjst, ze maju rozdielne predstavy tuzby sny o vztahu zivote buducnosti a zivotne priority mozno viera soc fin ai.
Takze ak sa ti ten muz paci a pritahuje ta ako muz tak mu daj sancu. Stretavaj sa s nim spoznavaj ho a rozvijaj to pekne co vznika medzi vami a s nim. A ked uvidis ze vam to klape, rozumiete si, ze si ta vazi cti rozumie ti, ze ta vie podporit podrzat utesit utisit rozosmiat, je ti oporou pomocou v dobrom/zlom, v case i necase, zdravi ci chorobe ai, tak je to proste on a huraa nanho)))

ragnar94

nic si z toho nerob .. podla toho co citam to bol obycajny idiot ...
Inac dakujem , ze si mi otvorila oci lebo som mal nervy na seba lebo ma nechala priatelka , ze ju malo navstevujem pritom som od nej bol 70 km a stale cez vikend som sa snazil prist ... a chodili sme vsade na caj , do kina atd a aj to jej bolo malo :P Vdaka :D

lolinka

No zrejme si chodila zo vztahu do vztahu co tiez nebyva dobre. Tento posledny ta dost deptal, videl na tebe len chyby, ponizoval ta. Je velmi dobre, ze si navstivila psychologicku, ktora ti otvorila oci, navstevuj ju aj nadalej, moze ti pomoct najst zase samu seba. Urcite nie si tak skareda ako to tvrdil tvoj byvaly, on mal nejaky komplex menejcennosti a potreboval si zvysovat sebavedomie tym, ze niekoho zdepta. Preco sa s tebou nerozisiel ked si bola podla neho tak nedokonala a mala same chyby. No preto, ze potom by nemal koho ponizovat s zrejme mu to robilo dobre. Zvysoval si tym vlastne ego. Hlavne mu neuver ze taka naozaj si. No a s tymto chlapcom kludne mozes ist na caj, ale povedz mu, ze si po bolestivom rozchode a ze na vztah sa zatial necitis, ze mozte byt najskor len kamarati. Ak ta ma naozaj rad, tak rad pocka.

Takze

3+2,5+1 ak dobre pocitam je 6,5.Ty mas 22 a stihla si mat za 6,5 roka 3 vztahy.Ak si nezacala v 13-stich,tak si velmi rychlo nachadzala novych chlapcov.Nie je to trosku rychlo a skoro?
Hned po par dnoch skakat zo vztahu do vztahu...klobuk dole dievca.

martinkaaaa

aj ja som si vsimla ze vela ludi na slovensku sa hrnie do vztahu len aby niekto bol a potom zistia ze ono to vlastne vobec nefunguje.Uff co sa tyka tvojho ex to je sila ozaj bol rozchod najlepsie riesenie aj ta obdivujem ako si tak dokazala fungovat ako opisujes v prispevku,. fakt nemas za cim lutovat nebol to chlap pre teba.. Ten novy chalan je zda sa uplne iny no doveruj ale preveruj nevidim dovod preco by si nemohla ist na tej caj :) uvidis spoznas ho ci si sadnete ako ludia.. za to nic nedas..

viktoriabb

ako nič v zlom ale ja fakt žasnem nad tým koľko ľudí si nasilu udržuje nefungujúci vzťah kde jednoznačne vidím že ten druhý somnou nechce byť že sa mi vyhýba že ma kritizuje že na mne už nevidí nič pekné len chyby. Môžeš byť za ten rozchod len a len rada ved to čo ste mali vy ani nebol vzťah. Čo sa týka nového chalana je vidno že sa mu páčiš a že ťa má rád ale na tvojom mieste by som nato išla pomaly predsa len ešte by si sa mala zahojiť zo vzťahu predtým. Nikam sa neponáhľaj a dopraj si čas. Všetko bude tak ako má byť

Neviemco

Ci skoro nezacinam nieco ( je to sice len caj) nechcem sa sklamat alebo co zas ale ked to co mi dava a zazivam som este nezazivala