chcem sa spýtať tých čo užívali tieto tabletky, hlavne žien, ako veľmi sa vám olupovala koža, či ste mohli používať na takú pokožku aj make up a koľko vám trvalo zhoršenie pleti.
Ja nemám nejak rozsiahle akné, v podstate mám celú pleť čistú okrem brady, no mám to už 10 rokov a vyskúšala som fakt všetko. Toto je posledné riešenie :/
Ďakujem pekne za každú radu.
roacutane
ja som napr. ziadne zhorsenie pleti nespozorovala, to je individualne
Mejkap som si davala stale ked som sla von ak plet budes dobre hydratovat a casto tak kludne mozes mejkap mat. Ta plet bola tak super vypnuta :) jedine pery som neustale musela mastiť aj nos vnutri
najviac ma zaujíma to zhoršenie pleti, koľko trvalo a v akej miere..ak by to malo byť nejaké silné, to sa mi neoplatí pokaziť si ostatné časti tváre.
problémy so žalúdkom nemám, ani helicobactera...stravujem sa myslím zdravo, nejem ani mliečne výrobky lebo som počula že to zhoršuje..nechápem ako niekto môže mať zhoršenie pleti 3 či 4 mesiace a niekto píše že do 2 týždňov mal pleť bez vyrážky.
na brade to máš? tak potom máš problém so žalúdkom, testy na helicobactera ti robili? aj ďalšie protilátky ako na toxoplazmozu, toxokarozu, chlamýdie, nespomeniem si dalšie
áno ja som brala roacc. mne zhoršenie trvalo asi tri - štyri mesiace, ale bolo to veľké zhoršenie, prežívala som to veľmi kriticky, keďže ešte pred liečbou som mala dosť škaredé akné, a na začiatku liečby sa to zhoršilo raz toľko.... potom však prišiel rýchlo zlom - zlepšenie,
brala som to 8 mesiacov, denná dávka 40 mg na mojich vtedajších 48 kg. Brala som to cca pred 4 rokmi, nepamatam presne, pleť mám stále čistú, ani nie mastnú ani nie suchú, takú akurát zdravú kvalitnú, aj vlasy mi zhustli, ale to neviem či z roacc. ale v tom období mizhustli (síce aj vysušili) ako som to brala,
pleť sa mi vôbec nešúpala, iba pery, tie som si natierala s balzamom modré labelo, asi každých 5 min, jedno labelo na pár dní mi vydržalo, teda max. týždeň mi vydržalo
a čo je ešte dôležité, vybrať kumulatívnu dávku počas celej liečby,,, no aby bola účinná liečba, to je tuším 120 mg/kg
a ešte som zabudla že budem brať najnižšiu dávku 6 mesiacov