je to možné ??? Nebudu nikdy zdravá ,,,,

Príspevok v téme: je to možné ??? Nebudu nikdy zdravá ,,,,
jedulka

Zdravím.Nejsem tady nová.Byla jsem tady už před třemi roky.
Z počátku se mi tady moc líbilo, bylo mi tady dobře, asi pro to, že jsem se necítila samotinká se svými psych. problémy.Čím více a déle jsem tady byla a možná i dva tři jedinci, kteří mě tady nesnesli a dělali mi tady pěkné dusno :-) nevím, opravdu nevím, dostala jsem na ty svoje dlouholeté neduhy nadhled.
Velmi mi to pomohlo, ono není tak jednoduché odosobnit se od sebe a od svých potíží! A sám to člověk nezvládne.V tom jsou tyhle diskuze jedinečné.
"Léčím" se na psychiatrii u několik desítek let.
A jak čas běžel diagnostikovali mi postupně další a další nemoce až mi bylo řečeno, že jsem tak složité klubko potíží, že se nedá najít ten správný konec za který by se dal rozmotat.
Začalo to neurastenie, neuróza, úzkost, těžké stavy paniky, chronický stresový syndrom,strachy, bludy, deprese 3 tudíš nejtěžšího stupně,přidalo se bipolární porucha, maniodepresivní porucha, velmi těžká agorafobie, chronický únavový syndrom a co já vím co ještě.Bez řečí mi dali ID nejvyššího stupně. Ani nepočítám kolikrát jsem se chtěla zabít ...
Ale až tady, jsem přišla na to, že dokud si nepomůžu sama, nikdo a nic mi už nepomůže. Ne, že bych mi tohle nesdělil sám lékař, ale až tady mi to doťuklo v plném rozsahu.
Už jsem se tady rozepsala, jak na to .... myslím si, že mi nikdo nevěří, nejsem lékař a nešla jsem podle žádné odborné literatury od nejlepších světových odborníků, ale jen podle toho jak jsem to viděla a cítila já.Tak nestojí moje zkušenosti opravdu na zamyšlení? Nejsem exhibicionista, nejsem nadšená z toho co hodlám udělat, odkrýt sebe, svou identitu, své soukromí, ale vytrpěla jsem toho moc, a kdybych alespoň někoho inspirovala k tomu, aby se pustil do boje sám se sebou a s tím co mu straší v hlavě, bude to stát za to.
Tak to jsem já ....

plus.google.com

jedulka

Lolinka: není třeba mě litovat, asi jako jediná sis pustila to video.Chtěla jsem ukázat jak mi je dneska je, lepší jednou vidět, než desetkrát vyprávět.Chci, aby lidé kteří stejně trpí stejně jako já mnoho let, že mají naději! Jde to ! Věřím, že když jsem to dokázala já, tak musí každý !!!
Ještě zdolat tu zatracenou agorafobii a můžu žít plnohodnotný život.
Přispívající diskutující to vystihli mnohem lépe než to dokážu já.
A mají pravdu !
Chce to především chtít být zdravá a zabojovat. Ano léky ještě beru, ale už jen desetinu toho co před třemi lety !
Zbývá mi poprat se s tou zatracenou agorafobii, na ty ostatní dojde později, ale tahle potvora musí pryč z mého života.
Má-li někdo zkušenosti,jak se vypořádal s těžkou agorafobii, velmi ráda se nechám inspirovat.Chci se jí zbavit, a jsem ochotná udělat cokoli !

lolinka

Je mi luto ze mas tolko zdravotnych problemov. Ale na videu posobis uvolnene a stastne a nejake psychicke problemy nie je vidiet. Chodis aj na psychoterapiu, beries lieky? Nepomaha ti to aspon trocha?

Mesačný princ

A predstav si, že to možné je. A vieš prečo? No je to jednoduché, pretože si nebola nikdy chorá a to po čom túžiš je nezmysel.

jedulka

mam56 ale že jsi mi dal do hlavy brouka s těmi bojovými cvičeními ...
Mě se to jaké mladé holce velmi líbilo ... podívám es po tom, děkuji :-)

mam56

Ja ti poradím dobre, lebo ja mám tiež všetky ochorenia, aké existujú (som dokonca údajne aj homosexuál, ktorý má vzťah s Rómkou - ha ha ha).
V prvom rade sa nad to musíš povzniesť. Teoreticky sa ti to aj podarí, ale prakticky padneš zase na dno, ak si nenájdeš niečo, čo v tebe bude vyvolávať pocit šťastia, napr. hudbu alebo umenie (maľovanie trebárs), tiež Taj Či Čuan (je to náročné) alebo cvičenia foriem bojových umení sú skvelé napr. (Wing Chun - Siu Lim Tao - forma malej myšlienky - je super na meditáciu v pohybe).
Myslím si, že umenie by dokázalo oceniť veľmi dobre tvoje zlé psychické pochody. Na to by som sa na tvojom mieste dal.
Napr. Van Gog bol aký cvok a ako skvelo maľoval, že?
Psychické ochorenia nie sú len o utrpení a o depresiách, ale aj o tom, že keď mozog nefunguje dobre, tak ťa pustí do takých oblastí, kam by ťa normálna myseľ nikdy nepustila.
Okrem toho by si mala zvážiť aj to, že by si si mala dať trochu alkoholu, napr. pivo a pod., aby si sa uvoľnila, keďže asi nemáš veľa iných spôsobov. Do alkoholizmu neupadneš, ak budeš mať popri tom veľa koníčkov (alebo sa uč cudzí jazyk).
Ak sa ti nechce, tak sa donúť!
A ak chceš zázrak na počkanie, tak nech sa páči: chcem, buď zdravá.
Ak tomu uveríš, tak budeš ok, ale to nepredpokladám, keďže si z iného kraja, kde na takéto veci neveríte:-)
Bon soir. Som rád, že je vo Francii pokoj. Nechcem sa znovu vyhrážať, ale na Alizee nedám dopustiť - Moi Lolitka.