ahojte. trpim socialnou fobiou ktora mi velmi komplikuje zivot. mam strach z uplne beznych veci a situacii na pohovore si ma nikdy nevyberu pretoze nemam ziadne sebavedomie a neviem urobit spravny dojem na ludi. Som velmi nestastna zo svojej povahy a zároven velmi zavidim ked vidim tie mlade sebavedome vesele dievcata ako kracaju po uliciach,.Denne zvadzam tazky boj sama zo sebou castokrat vela placem. Velmi tuzim po normalnej rodine po tom co ma kazdy normalny clovek po kvalitnych priateloch a dobrej praci. Bojim sa zacat pretoze vzdy si poviem ze sa mi to nepodari ziskat. Viem je to chyba a chcem aby to bolo inak. Ako bojujete vy? vdaka za rady :(
sociálna fóbia chcem bojovať o svoj život
velmi smutna, len nepocuvaj day, nemusis sa kvoli tomu hned zabijat.... za to ze ona to nezvlada neznamena ze budes na tom rovnako... ja mam tiez socialnu fobiu a som nervozna z kazdej blbosti, ale ono to chce len vela treningu a ide to... niekedy sa mi hlas triasol ked som mala vybavovat veci na urade, a bola som extra nervozna ked som musela ist napr. do Orangu len zaplatit fakturu a dnes to uz beriem ako samozrejmost... nehovorim ze som to uplne prekonala, su situacie ktorym by som sa najradsej vyhla ale este nemam tolko skusenosti a chce to len cas... vyhladaj pomoc odbornika, on ti pomoze ako s tym bojovat
Nepočúvaj, čo píše day dole, poznám človeka, ktorý mal problém ísť okolo zastávky kvôli úzkosti, v škole pil len preto, aby tam vydržal, a teraz nemá z úzkosťou veľké problémy, dá sa z toho dostať, a nechodievaj na takéto fóra, tu ľudia nevidia realitu a budú písať blbosti, radšej to rieš s odborníkom, alebo niekým normálnym, kto do toho vidí. Neznamená, že sa z toho nedostaneš, za to, že sa z toho nevedeli dostať iní ľudia, alebo nemali dostatočnú pomoc na to.
ahoj, netrpim depresiou, ale rozhodne neuvazuj o zabiti sa! Skus sa "posilnit" tu na fore a pozri si ze vela ludi bojuje tiez s tym istym. Niektorym pomaha uz len navsteva ttu a precitani si rad a prispevkov.
Co by som skusil poradit je zdoverit sa ak mozes, pripadne a najlepsie vyhladat pomoc. Drzim palce a myslim ze si na dobre ceste, prvy krok je ze si tu napisala, vies ze mas problem a chces ho riesit :)! Velka odvaha!
Ahoj ked chces napis mi..ja to mam tiez mozme si popisat...ono je to vsetko v nasej mysli..smutna007@azet.sk
zabi sa pokial je cas
ja mam 43 rokov a tej pliagy sa nezbavis , to je porucha v mozgu ....
trpim nou uz takmer 30 rokov a je to peklo ....vram ti zabi sa a budeš mat pokoj